Noul Cod Rutier a intrat în vigoare. Măsuri dure pentru șoferii care încalcă legea

Publicat: 15/02/2019 | 15:03
Noul Cod Rutier a intrat în vigoare. Măsuri dure pentru șoferii care încalcă legea

Amenzi usturătoare pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. A intrat în vigoare noul Cod Rutier și toți participanțiila trafic ar trebui să cunoască schimbările efectuate.

În cazul în care depășirea vitezei cu peste 60 de km/h este asociată cu un accident de circulație în urma căruia au rezultat pagume materiale sau rănirea unei persoane, amenda poate ajunge și la 9.600 de lei, potrivit drpciv.ro.

Totodată, au crescut și amenzile în cazului de consum de alcool la volan. O alcoolemie între 0,2 și 0,5 g/l alcool pur în sânge va fi prevăzută cu o suspendare a permisului de 180 de zile, închisoare între 1 și 4 ani sau amendă penală, în funcție de caz.

Citește și: CUM S-A RĂZBUNAT UN POLIȚIST DIN SUCEAVA DUPĂ CE A FOST LĂSAT FĂRĂ PERMIS DE COLEGII LUI DE LA RUTIERĂ

Șoferul vinovat de accident rămâne fără permis

Codul Rutier a schimbat regulile și în ceea ce priveşte permisul de conducere şi a modului în care acesta ar putea fi schimbat, dar aduce şi amenzi noi pentru şoferii agresivi!

– Interesant este că noile prevederi spun că fişa medicală nu mai este necesară în unele situaţii în care şoferul solicită un nou permis de conducere.

– Au fost reduse amenzile pentru şoferii care sunt surprinşi cu telefonul la ureche, dar şi pentru cei surprinşi fără centură de siguranţă.

– Totodată, însă, șoferii agresivi în trafic pot rămâne fără permis de conducere timp de 90 de zile, iar şoferii care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie și vor rămâne fără permis timp de trei luni.

– Dacă până acum, şoferii rămâneau fără permis la acumularea a 13 puncte amendă, noile prevederi spun că aceștia vor rămâne din nou fără permis la acumularea a 25 de puncte amendă!

– Atenție! Dacă intersecția este blocată, nu intrați, indiferent câte claxoane auziți sau câte flash-uri primiți. Riscați să primiți o amendă de 1000 de lei din partea polițiștilor de la circulație!

Citește și: ÎI ACUZĂ PE POLIȚIȘTI CĂ I-AU VIOLAT DOMICILIU ȘI L-AU MALTRATAT… VĂ PREZENTĂM FILMĂRILE DIN MOMENTUL INTERVENȚIEI NOCTURNE!

 

Citește și...