Novak Djokovic și-a apărat titlul la Wimbledon după un meci de infarct cu Roger Federer!

Autor: Cristian P
Publicat: 15/07/2019 | 11:43
Novak Djokovic și-a apărat titlul la Wimbledon după un meci de infarct cu Roger Federer!
Liderul mondial ATP şi campionul en titre de la Wimbledon, Novak Djokovic, a reușit să-și apere titlul la „Alll England Club” după o finală electrizantă cu Roger Federer, scor  7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3).

Aceasta a fost prima finală de la Wimbledon care s-a încheiat cu un tie-break după 12-12 în setul decisiv. Sârbul a obţinut victoria după patru ore şi 57 de minute!

„A fost poate nu cea mai deosebită finală în care am jucat, dar a fost fantastică. Îl respect foarte mult pe Roger, m-a învins de atâtea ori și eu l-am învins de atâtea ori. E ireal ce s-a întâmplat, e păcat că într-un astfel de meci cineva trebuie să piardă. Este un pic ciudat să joci tie-break la 12-12. Mereu mi-am dorit să câștig aici, e ceva deosebit. Îmi confecționam tot felul de trofee în camera mea, dar cel mai prețios era cel de la Wimbledon. A fost ceva deosebit pentru mine să fie și băiatul meu aici. Soția și fata mea sunt în Londra, dar nu la meci. Le iubesc. Părinții sunt aproape de mine, întotdeauna m-au susținut”, a declarat Novak Djokovic, liderul ATP.

Pentru Djokovic, care a reușit să salveze două mingi de meci în fața lui Federer, acesta este cel de-al cincilea titlu la Wimbledon, în timp ce Federer rămâne cu opt titluri de campion la „All England Club”.

În urma succesului de la Wimbledon, sârbul Novak Djokovic a ajuns la 16 titluri de Grand Slam, apropiindu-se de Nadal și Federer, cei doi având 18 respectiv 20 de titluri câștigate în carieră.

Prin succesul de la Wimbledon, Novak Djokovic și-a asigurat un CEC în valoare de 2.350.000 lire sterline (2.622.157 euro, 2.955.423 dolari) şi 2.000 de puncte ATP.

Citește și...