O elevă de 17 ani din București a reclamat un șofer Uber pentru că a hărțuit-o sexual! Polițiștii nu au vrut să înregistreze cererea. Care e motivul

Publicat: 15/04/2019 | 13:11
O elevă de 17 ani din București a reclamat un șofer Uber pentru că a hărțuit-o sexual! Polițiștii nu au vrut să înregistreze cererea. Care e motivul

O elevă de 17 din București susține că șoferul i-a vorbit tot drumul despre viol, droguri și sex, i-a pus întrebări personale, iar la final a refuzat să-i ia banii pe cursă, spunându-i că „ne vom mai vedea”. Tânăra s-a adresat poliției, dar oamenii legii nu i-au primit plângerea. Abia la o a doua secție de poliție a reușit să reclame ce i s-a întâmplat. 

Victima a povestit pentru Libertatea că a urcat în mașina bărbatului în zona Parcului Tei miercuri seară. Încă de la început, spune ea, șoferul i-a pus multe întrebări, i-a cerut să-i spună cum o cheamă, ce vârstă are, de unde vine, dar fata a refuzat să converseze, pretextând că e obosită.

A tot insistat să-mi dea o bomboană, deși i-am spus că nu vreau. Apoi a început să vorbească despre viol. M-a întrebat dacă am prietene care au fost violate, cazuri concrete. Următoarea întrebare a fost dacă am făcut sex”, a declarat tânăra pentru Libertatea. Șoferul s-ar fi oferit și să-i facă rost de droguri, susține fata, încă îngrozită, și i-ar fi spus că la festivaluri și concerte nu se poate distra fără ele. La final, bărbatul nu i-a luat banii pe cursa care a costat în jur de 30 de lei, spunându-i că „ne vom mai vedea”. Nici nu a dus-o până în fața casei, așa cum i-a cerut, ci a lăsat-o la o stradă distanță. „Eram speriată, am tăcut. I-am întins banii, dar a zis că nu-i vrea, a zis că ne mai vedem noi. I-am lăsat pe bord”, a povestit eleva.

Reacția Uber a fost foarte vehementă: „Uber are toleranță zero la cazuri de agresiune verbală sau fizică împotriva pasagerilor sau a șoferilor parteneri. Atunci când primim o plângere de acest fel, avem o echipă dedicată care investighează. În plus, colaborăm mereu cu poliția dacă ne sunt solicitate date și ajutăm investigația în orice fel putem”.

Citește și...