Șase copii au fost duși la spital după deratizarea din Școala 133 din Capitală

Publicat: 21/01/2020 | 15:36
Șase copii au fost duși la spital după deratizarea din Școala 133 din Capitală

UPDATE, ORA 16:16 / Șase copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost, până în prezent, transportați la spital după ce în Școala 133 din Capitală s-a efectuat o deratizare, informează ISU.

——————————————————————-

Una dintre elevele care era în Școala 133, evacuată, marți, ca urmare a igienizării unității de învățământ, a fost transportată la Spitalul „Marie Curie”, anunță oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Conform sursei citate, este posibil ca elevii să se fi inhalat un gaz toxic.

La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanții ISU București.

În incinta școlii acționează două ambulanțe SMURD și una de la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, pompierii și paramedicii solicitând suplimentarea dispozitivului.

În plus, la fața locului a mers și primarul Sectorului 4, dar și polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru a fluidiza traficul din zonă.

Mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei de marți, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă, de către Primăria Sectorului 4, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Măsură de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată.

Prin urmare, școala a permis accesul elevilor și personalului.

Astăzi (marți – n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școală a anunțat și salvarea și pompierii”, precizează oficalii ISMB.

În prezent, elevii sunt duși la Școala 102, care este goală, și așteaptă să fie preluați de părinți.

Citește și...