O familie de urși a coborât la ”picnic”, în Bușteni. Localnicii trăiesc în teroare

Publicat: 17/04/2019 | 12:30
O familie de urși a coborât la ”picnic”, în Bușteni. Localnicii trăiesc în teroare

Urșii care au făcut un obicei în a coborî în stațiunea Bușteni, din Prahova, nu mai au nicio oprire. Aseară aceștia au fost filmați din nou în acțiune. Trei animale sălbatice s-au plimbat nestingherite prin oraș, cel mai probabil în căutare de hrană.

Cei trei urși au mers întâi la tomberoanele amplasate pe o stradă din stațiune, pe care le-au dărâmat pentru a ajunge la resturile de mâncare.
Animalele s-au urcat și pe o mașină parcată și au încercat să smulgă ștergătoarele de pe parbriz. Oamenii din zonă sunt disperați și cer măsuri urgente de la autoritățile locale. Numai că deja recoltarea și relocarea nu mai sunt suficiente. Urșii sunt din ce în ce mai mulți și se plimbă fără nicio jenă prin oraș.

Scenele de aseară s-au derulat sub privirile îngrozite ale localnicilor care au strigat, au țipat și au încercat să facă zgomot pentru a îndepărta fiarele. Din fericire au reușit să îi izgonească, dar pericolul este foarte mare.

Imaginile au fost postate pe pagina de socializare care promovează stațiunea, We love Bușteni, în încercarea de a atrage atenția autorităților, dar și pentru a-i avertiza pe oameni să nu mai iasă noaptea pe străzi fără să își ia măsuri de precauție.

🐻🐾🐻 Trei băieți de prin pădure și-au pus în plan să dea marea lovitură la oraș, furând ștergătoare de mașini. Când și-au dat seama că sunt încolțiți, indivizii au luat-o la fugă cu promisiunea că vor reveni în altă seară. 😅😅😅 Urmăriți clipul până la sfârșit… merită!!!

Publicată de We Love Busteni pe Marţi, 16 aprilie 2019

Potrivit Ministerului Mediului, România avea la nivelul anului 2018, o populație estimată de ursi, conform statisticilor fondurilor cinegetice, de aproximativ 7.000. Numărul este mult prea mare și depășește capacitatea pădurilor din țara noastră. S-a pus la un moment dat și problema trimiterii urșilor în alte țări, dar nu a existat nicio solicitare, din păcate. Singura metodă aplicată este îndepărtarea de anumite zone prin relocare. Numai că urșii se întorc. La un moment dat s-a vorbit despre împușcarea lor, dar ONG-urile s-au opus. Pe de altă parte această măsură se aplică doar în cazuri de urgență maximă când orice altă variantă pică și doar dacă au devenit agresivi.

Citește și...