O femeie din Botoșani a găsit un șoarece într-o cutie cu pastă de tomate

Publicat: 11/09/2018 | 17:06
O femeie din Botoșani a găsit un șoarece într-o cutie cu pastă de tomate

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani a început o anchetă după ce o femeie a găsit un șoarece într-o cutie cu pastă de tomate, cumpărată dintr-un magazin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, Mirel Rogalschi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o femeie a reclamat, marți, faptul că a găsit un șoarece într-o cutie cu pastă de tomate, cumpărată dintr-un magazin.

A achiziționat o cutie de 400 de grame de pastă de tomate, nu știm exact când, pentru că nu a prezentat niciun bon de achiziție, nicio dovadă a achiziției. În momentul în care a încercat să o folosească, când a deschis, a văzut un șoarece, nu întreg, dezintegrat în pulpa respectivă, chiar deasupra cutiei. Era vorba de cutie metalică, nu borcan cu capac. Nu avea document de achiziție și nici nu a precizat magazinul, dar în urma discuției pe care am avut-o cu dumneaei eu l-am identificat. S-a deplasat o echipă de comisari la magazinul respectiv, în momentul controlului nu au găsit din lotul respectiv, lotul respectiv era din 31 mai, iar produsul respectiv, care era în stocul magazinului pentru vânzare, era din 13 iulie, după o lună jumătate”, a spus șeful CJPC Botoşani.

Potrivit acestuia, ancheta a fost extinsă și la depozitul central al operatorului economic, unde inspectorii au găsit tot produse de după 13 iulie 2018.

Am verificat și alte produse de la producătorul respectiv, tot paste tomate, dar prezentate sub altă formă, în alte cantități, probabil o să extindem controlul la producător, acesta fiind din județul Prahova. Probabil colegii noștri de la Prahova vor solicita să se formeze o echipă mixtă din comisari de la Protecția Consumatorilor și de la DSVSA, pentru a face o verificare la producător, să vadă dacă întrunește condițiile de producție”, a adăugat Mirel Rogalschi.

Citește și...