O fetiță de 11 ani a murit din cauza pastei de dinți! ”Buzele ei s-au făcut albastre”

Publicat: 20/04/2019 | 19:32
O fetiță de 11 ani a murit din cauza pastei de dinți! ”Buzele ei s-au făcut albastre”

După o vizită la stomatolog, fetița de 11 ani a consumat o pastă de dinți care conținea un derivat dintr-o proeteină care se găsește în laptele de vacă. Fiind alergică la produsele lactate, micuța a suferit o reacție alergică ce i-a produs moartea. 

Denise Saldate, din localitatea West Covina, California, era alergică la produsele lactate. Părinții spun că au fost întotdeauna atenți la orice produs pe care i l-au dat copilei. Nu au bănuit însă că pasta de dinți poate fi fatală.

Potrivit revistei People, un stomatolog a recomandat familiei ca fetița să folosească un anumit tip de pastă de dinți pentru întărirea smalțului dinților. Fetița a suferit anafilaxie, după ce s-a spălat pe dinți!

Mi-a spus: cred că am o reacție alergică la pasta de dinți. Iar buzele ei s-au făcut albastre”, povestește Monique Altamirano, mama fetiței.

Speriată, femeia a chemat urgent ambulanța. Starea fetiței era tot mai gravă. ”Îmi spunea: mamă, nu mai pot respira. Iar eu i-am răspuns: Te iubesc, trebuie să respiri”, a mai spus mama copilei.

Denise Saldate a fost transportată la spital, dar a murit două zile mai târziu. Ulterior, părinții au aflat că pasta specială administrată fetiței conținea Recaldent, care derivă dintr-o proteină ce se găsește și în laptele de vacă, relatează observator.tv.

Citește și...