O mamă din București l-a pus la punct pe profesorul de latină al fiului ei: ”Înțeleg că nu vă interesează, până aici i-am dat voie!”

Publicat: 28/11/2019 | 11:39
O mamă din București l-a pus la punct pe profesorul de latină al fiului ei: ”Înțeleg că nu vă interesează, până aici i-am dat voie!”

Violeta Niță, mama unui elev de 13 ani, a avut o reacție dură după ce profesorul de latină le-a dat copiilor, ca temă pentru acasă, să… copieze lecția. Revoltată, femeia a postat un mesaj pe pagina de socializare, atrăgându-i atenția profesorului că o astfel de atitudine este lamentabilă și nu face cinste meseriei de dascăl. 

Totodată, Violeta Niță i-a scris un mesaj profesorului de latină, chiar pe caietul fiului, fiind sigură că – în felul acesta – cuvintele sale vor ajunge la destinatar. Dar mama revoltată și-a exprimat supărarea și în mediul online.

„Stimate domnule profesor, până aici am dat voie minorului Niță M. A. să copieze din carte. Făcea asta deja de o oră, în condițiile în care programul lui de astăzi a fost următorul: 6:20, deșteptarea, de la 08:00 la 14:00, școală, la 14:30 a ajuns acasă ,la 16:00 s-a apucat de teme. E ora 20:00 și nu a terminat. Asta pentru că are de COPIAT la latină. Care este, domnule profesor, scopul didactic al acestei teme: De ce îi puneți să copieze, în loc să le predați? Credeți că are doar latină?”, a scris mama elevului, conform a1.ro.

”Crede că e normal sistemul de predare în care copilul copiază

Ulterior, mama elevului a dezvăluit că profesorul de latină a verificat superficial caietul fiul său, ținând să-i arate acestuia ce a scris mama sa.

„Așa cum era de așteptat, a verificat superficial caietul. Putea să fi scris copilul «Scufița Roșie». El a ținut să îi arate ce am scris eu. A citit câteva rânduri și a concluzionat: aveai toată săptămâna la dispoziție să copiezi. Deci n-a priceput nimic din nimic. Ba, mai rău, crede că e normal sistemul de predare în care copilul copiază zeci de pagini din carte și un volum de copiat care implică program zilnic la LATINĂ. Înțeteg că îl interesează dacă îi place scrisul. Doamne ajută!”, a mai scris mama elevului, pe platforma de socializare Facebook.

Citește și...