O nouă metodă de utilizare a prezervativului face furori pe Internet! Medicii sunt socați de ce văd la urgențe

Publicat: 21/12/2018 | 08:46

O nouă modă face furori pe Internet, unde prezervativul este folosit cu un scop destul de ciudat. Tinerii se filmează în timp de trag pe nas un prezervativ pe care, ulterior îl scot gură. Deși activitatea a apărut prima dată în 2013, se pare că a revenit și are din ce în ce mai mulți adepți dispuși să recurgă la un astfel de gest.

Gestul nu este deloc unul plăcut, iar multora le vine rău în momentul în care încearcă să facă acest lucru. Medicii însă avertizează că există pericolul distrugerii căptușelii interioare a nasului, contactării unei infecții sau sufocarea, dacă prezervativul se blochează în gât.

Cauciucul se poate lipi, blocând căile respiratorii, ducând, astfel, la moarte. În plus, lubrifiantul poate cauza tot felul de reacții alergice, avertizează medicii. Singurul beneficiu pe care îl au cei care practică asta, este numărul mare de like-uri pe rețelele de socializare.

Chiar dacă reușești să scoți prezervativul pe gură, întreaga operațiune poate fi extrem de dureroasă. Cine ar vrea să facă așa ceva?! Chiar merită să treci prin asta și să-ți riști viața pentru niște LIKE-uri?„, a spus doctorul Bruce Y. Lee.

În plus, trebuie să aibă în vedere următorul lucru: să ajungi la doctor cu așa ceva blocat în nas ar fi destul de jenant…„, a completat doctorul Joe Kosterich.

Citește și...