O tânără din Iași s-a umplut de pete după ce și-a făcut un tatuaj! A încremenit când s-a privit în oglindă, iar dermatologul nu poate să o ajute

Publicat: 08/09/2020 | 16:57
O tânără din Iași s-a umplut de pete după ce și-a făcut un tatuaj! A încremenit când s-a privit în oglindă, iar dermatologul nu poate să o ajute

Visul împlinit al unei tinere din Iași de a avea un tatuaj s-a trasnformat într-un coșmar. Ea s-a umplut de pete la câteva zile după ce a plecat din salonul de tatuaje, iar când s-a privit în oglindă și a văzut cum arăta desenul pe care îl avea pe corp, a încremenit. Din păcate, medicul dermatolog nu poate să o ajute prea mult în drama pe care o trăiește.

Citește și: O pictură imensă a apărut pe fațada unui bloc din Craiova. Locatarii au reacționat prompt. “Bine că nu ne-au vopsit şi…”

O tânără din Iași s-a umplut de pete după ce și-a făcut un tatuaj

O ieșeancă de 30 de ani a mers recent într-un salon de tatuaje din oraș, iar artistul tatuator i-a făcut pe trup desenul pe care aceasta și l-a dorit enorm. Înainte ca acesta să își înceapă lucrarea, clienta i-a ascuns că fusese diagnosticată cu psoriazis – o afecțiune cronică inflamatorie ce afectează predominant pielea. Mai mult, medicul dermatolog care i-a spus despre această maladie i-a interzis să își facă tatuaj, dar ea l-a ignorat complet, relatează jurnaliștii de la bzi.ro.

La câteva zile după ce și-a îndeplinit visul, tatuajul i-a fost acoperit de piele uscată și pete argintii, iar imaginea pe care a văzut-o în oglindă a șocat-o pe tânără. Cu ochii în lacrimi și îngrijorată, ea a mers de urgență la un medic dermatolog care i-a dat vești crunte: boala de care suferă s-a agravat din cauza desenului pe care și l-a făcut pe trup. De altfel, specialistul care i-a pus inițial diagnosticul de psoriazis a avertizat-o că un tatuaj i-ar putea agrava maladia. Potrivit sursei citată mai sus, după ce și-a făcut desenul, pielea ei arăta ca o bucată de pâine uscată.

“O pacientă de 30 de ani s-a prezentat la Clinica de Dermatologie de la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iași după ce s-a tatuat. Pacienta fusese diagnosticată cu psoriazis, iar medicul a atenționat-o că un tatuaj i-ar putea agrava afecțiunea.

Tânăra a ajuns la spital cu tatuajul acoperit de leziuni cutanate grave. Am descoperit în urma unor investigații mai amănunțite că suferea de fenomenul Koebner. Acest fenomen se întâmplă la 25% dintre persoanele cu psoriazis, iar leziunile caracteristice apar în forma liniară ca răspuns la traumatism cum ar fi arsurile, tăieturile sau excoriațiile”, a explicat prof. dr. Laura Solovăstru, șefa Clinicii de Dermatologie de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, conform bzi.ro.

Psoriazisul este o boală care face ravagii în România, iar actrița Tily Niculae se numără printre persoanele care au primit acest crunt diagnostic.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro