Oficialii formației Ajax critică UEFA!

Autor:
Publicat: 02/04/2020 | 11:54
Oficialii formației Ajax critică UEFA!

Reprezentanții formației olandeze, Ajax Amsterdam s-au arătat contrariați de decizia UEFA de a grăbi reluarea competițiilor interne. Directorul sportive al „lăncierilor”, Marc Overmars a declarat pentru cei de la „De Telegraaf” că nu este de acord cu insistențele UEFA cu privire la reluarea campionatului.

Fostul mare internațional olandez nu vede cu ochi buni decizia forului European de a grăbi reluarea campinatelor și crede că atât UEFA cât și cei care conduc destinele competiției interne din Olanda se gândesc în mod special la partea economică, punând sănătatea jucătorilor pe locul secund.

„Nu e o decizie bună. Aparent, afacerile sunt mai importante decât sănătatea oamenilor. Speram că KNVB va lua o decizie personală, dar se ascunde în spatele UEFA. Se comportă precum Donald Trump, pentru care economia este mai importantă decât coronavirusul. Dar o sută de oameni mor în fiecare zi în Olanda din cauza acestui virus”, a declarat Overmars, potrivit De Telegraaf.

În acest moment sunt mai multe scenarii pe care UEFA le analizează, o decizie finală în acest sens urmând a fi luată mai mult ca sigur la jumătatea acestei luni când este programată o nouă videoconferință cu toate federațiile afliate.

Una dintre variantele pe care ar UEFA le va propune în această videoconferință este reluarea campionatelor la începutul lunii iunie, îns nu este exclus ca o serie de campionate să fie reluate chiar sper finalul acestei luni.

Pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întrega lume a dus la suspendarea și chiar amânarea celor mai importante competiții sportive programte în vara acestui an, cele mai elocvente exemple fiind EURO 2020 și JO Tokyo 2020, întreceri care au fost reprogramate pentru anul viitor.