Opt echipe luptă pentru ultimele trei locuri de play-off în Liga I!

Autor: Cristian P
Publicat: 06/02/2019 | 08:18
Opt echipe luptă pentru ultimele trei locuri de play-off în Liga I!

Rezultatele surprinzătoare înregistrate în prima rundă din 2019 a acestui mini-retur al Ligii I au aruncat în aer lupta la play-off.

Dintre primele 10 echipe clasate în clasament la finalul anului 2018, doar FC Botoșani a obținut victoria. Restul echipelor fie au remizat între ele fie au pierdut în fața echipelor aflate în subsolul clasamentului.

Aceste rezultate total neașteptate au făcut ca înainte cu patru etape de finalul sezonului regular, lupta pentru un loc de play-off să fie pe viață și pe moarte.

Dacă CFR Cluj și FCSB și-au asigurat și matematic prezența în play-off, iar Universitatea Craiova este la rândul ei ca și calificată la „masa bogaților”, lupta pentru ultimele trei locuri care la finele acestui sezon regular asigură prezența între primele șase formații care se vor lupta în play-off rămâne deschisă.

Astfel de la locul 4 pe care în prezent se află Viitorul Constanța cu 34 de puncte și până la locul 11 pe care se clasează Dinamo cu 25 de puncte, oricare dintre echipe are șansa de a se clasa pe ultimele trei locuri de play-off.

Din acest sezon regular mai sunt de disputat patru runde, deci mai sunt puse în joc 12 puncte pentru fiecare echipă, iar diferența între locul 4 și 11 este de doar 9 puncte!

Dintre cele opt formații aflate în luptă pentru ultimele trei locuri de play-off, Dinamo are cel mai bun program, urmată de FC Botoșani.

„Câinii” vor juca doar cu o singură echipă care în acest moment se află pe loc de play-off, respectiv Sepsi. O victorie a „câinilor” în acest meci ar face ca trupa din Șoseaua Ștefan cel Mare să intre bine de tot în cărți având în vedere că în ultimele două etape ar urma să joace cu modestele Călărași și Chiajna. Practic dacă bat la Sepsi sâmbătă, „câinii” își joacă o carte decisivă pentru play-off pe teren propriu cu FC Botoșani.

 

 

Citește și...