Optimism în rândul unui finanțator din Liga 1: „Indiferent de situaţie lumea va avea nevoie de fotbal, de spectacol!”

Autor: Cristian P
Publicat: 24/03/2020 | 18:53
Optimism în rândul unui finanțator din Liga 1: „Indiferent de situaţie lumea va avea nevoie de fotbal, de spectacol!”

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani a declarat că în acest moment nu se poate vorbi de o o viziune exactă leagtă de reluarea activității fotbalistice în România.

„Dacă vorbim despre fotbal, lucrurile sunt îngheţate. Fotbaliştii sunt în vacanţă toţi, o parte plecaţi acasă, o parte la Botoşani. Nu avem nicio viziune legat de momentul când vom relua activitatea, nu avem nicio idee când vom începe, care va fi bugetul. Nu văd luminiţa de la capătul tunelui, dar ea va fi la un moment dat…”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani.

Oficialul clubului moldav afirmă că în momentul de față nu poate da garanții viss-a-vis de situația contractuală  fotbaliștilor în viitorul aproaiat.

„Este greu de spus, deocamdată nu am discutat acest subiect. Aştept să văd când ne vom reîntâlni. Sigur că dacă vom sta 3-4 luni degeaba o să fie o problemă cu salariile. Nici nu vom avea venituri. Aştept să văd când vom începe, dacă vom începe, în ce condiţii vom începe, mă gândesc ce se va întâmpla cu drepturile TV, cu sponsorii noştri. Toate acestea vor duce la o altă discuţie şi anume nivelul de salarizare. Indiferent de situaţie lumea va avea nevoie de fotbal, de spectacol. În niciun caz nu va muri fotbalul, probabil va avea altă dimensiune, altă construcţie”, a adăugat finanțorul FC Botoșani.

După cum bine știți, sezonul comptițional în Liga 1 este în acest moment suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Datele lansate de oficialii LPF pentru reluarea sezonului competițional sunt 16 mai, aceasta fiind varianta optimistă și 13 iunie, varianta pesimistă.

Citește și...