Acasă » Știri » Știri interne » OZN-uri în România. Locuri în care s-a consemnat apariția unor obiecte zburătoare necunoscute de-a lungul istoriei

OZN-uri în România. Locuri în care s-a consemnat apariția unor obiecte zburătoare necunoscute de-a lungul istoriei

De: Dan Mlădinoiu 25/10/2023 | 08:42
OZN-uri în România. Locuri în care s-a consemnat apariția unor obiecte zburătoare necunoscute de-a lungul istoriei

Arheologii, oamenii de știință în general, au descoperit și analizat artefacte datând de milenii, în care apar reprezentări grafice stilizate ale unor stranii corpuri cerești, altele decât cele naturale. Cu precădere în secolul trecut, dar și azi, în diferite colțuri ale lumii, oamenii au observat apariții ale unor obiecte zburând cu viteze nepământene. Având forme ciudate și traiectorii uluitoare. Unele guverne sau forțe armate au încercat să treacă sub tăcere, cum a fost evenimentul Rosewell 1947, astfel de întâmplări ieșite din comun.

Apariții neelucidate în România

România a fost vizitată, de-a lungul timpului, de mai multe OZN-uri, iar martorii susţin cu convingere că o parte dintre aceste apariţii s-ar fi sfârşit cu răpiri. Sfere luminoase, colorate şi diferite ca mărime duc spre ideea că românii au fost vizitaţi de extratereştri. Iată o succintă trecere în revistă a celor mai neobişnuite poveşti cu Obiecte Zburătoare Neidentificate , apariţii misterioase şi mărturii ale românilor convinşi de faptul că au fost răpiţi de fiinţe care nu locuiesc pe Pământ, potrivit adevarul.ro

OZN-uri în București

Cerul Capitalei a fost vizitat de obiecte, altele decât cele pământești cunoscute, iar cei care au văzut misterioasele apariţii cred că ar fi vorba despre OZN-uri. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) prezintă o parte dintre cele mai celebre apariţii din București şi imagini cu acestea. Una dintre cele mai recente „vizite“ a fost, potrivit site-ului ASFAN România, în luna iunie 2013, atunci când într-o noapte, în jurul orei 22.00, pe cer şi-a făcut apariţia un obiect zburător luminos, urmat de alte trei asemănătoare. Întreaga întâmplare a fost filmată lângă cimitirul Mărcuţa, în zona Pantelimon, fiind depusă la ASFAN.

Cazul apariţiei misterioase din 1984 de la baza militară Alexeni

Oamenii din Bărăgan nu vor uita niciodată întâmplarea din 23 august ’84. A fost una cu totul specială.După parada militară care avusese loc la Bucureşti, toate aeronavalele se întorseseră la baza militară Alexeni, din judeţul Ialomiţa, nu departe de Urziceni. Spre seară, un obiect necunoscut a fost reperat în aer de staţia radar de la Otopeni. Un martor ocular al evenimentului a povestit ASFAN ce s-a întâmplat în seara acelei zile la Alexeni. Emil Străinu, azi general în retragere, care lucra atunci la comandă complexului de radiolocaţie, a descris ulterior într-o carte, în calitate de martor ocular, ce a trăit.

“Era ziua naţională şi se aniversau şi 40 de ani de la evenimentele prin care România s-a alăturat aliaţilor şi a întors armele împotrivă Germaniei hitleriste. Aeronavele: MIG, IAR, AN etc. care participaseră la paradă militară de la Bucureşti reveniseră şi aterizaseră la bază militară Alexeni şi unele fuseseră deja husate. Am văzut pe ecran patru puncte luminoase, alungite, care se deplasau spre nord cu o viteză foarte mare. Se opreau la punct fix, apoi aveau traiectorii pe care nicio aeronavă de-a noastră nu era în stare să le atingă”.

Prima aterizare confirmată a unui OZN în România. Cazul „Valea Plopului“

O apariţie bizară a unui obiect strălucitor, în septembrie 1972, în apropierea satului prahovean Valea Plopului, ce a lăsat urme într-un lan de porumb, a reprezentat, pentru cercurile de specialitate, prima aterizare a unui OZN, atestată şi expertizată, atât cât se putea ştiinţific, în România. Episodul i-a schimbat viaţa profesorul Călin Turcu, unul din cei mai prolifici cercetători ai fenomenului OZN din ţara noastră. Profesorul a predat şi a trăit aproape întreaga viaţă în oraşul prahovean Vălenii de Munte. Este fondatorul Grupului RUFOR (Romanian UFO Researchers) care a publicat, între 1979-1986, o revistă cu un circuit redus, care a avut 27 de numere. Foarte pasionat, în lipsa fondurilor necesare pentru tipărirea revistei, bătea articolele la maşina de scris, apoi le multiplica prin copiere. A publicat şi numeroase cărţi şi articole în reviste de specialitate şi a susţinut peste 100 de prelegeri pe tema ufologiei în România.

Aiud, piesa „extraterestră“ ce nu poate fi identificată nici azi

Un obiect descoperit în anul 1973, de câţiva muncitori care lucrau la o balastieră pe malul Mureşului, lângă Aiud, nu a putut fi identificat. Din acest motiv, unii susţin că este de origine extraterestră. Muncitorii au scos din pământ, de la peste 10 metri adâncime, trei corpuri, dintre care două erau asemănătoare, iar unul diferit. Chemat la faţa locului, un specialist a identificat două corpuri ca fiind fosile, iar al treilea ceva ce semăna cu un topor din metal. Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amănunţit. Specialiştii au identificat două fragmente de os din scheletul unui mastodont, dar nu au putut identifica ce reprezintă a treia piesă în greutate de aproximativ 2 kilograme.

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice.

OZN-urile din Arad

De-a lungul timpului, în judeţul Arad au fost fotografiate, filmate sau văzute diferite obiecte zburătoare neidentificate. De pildă, în anul 2012, un un locuitor din Arad a filmat pe cer un straniu obiect zburător. Acesta a postat imaginile pe YouTube şi după doar câteva zile, au adunat aproape 3.000 de vizualizări şi multe de comentarii, majoritatea în limba engleză.

„Am ieşit să îmi plimb câinele pe la ora 17.20. Am observat pe cer, după ce am urmărit două avioane comerciale trecând deasupra mea, un obiect sferic alb mat. Cum camera de filmat o port la mine tot timpul am început să filmez. Am filmat în jur de 30 minute, cu mai multe opriri. După vreo 5 minute de filmare, am rămas fără baterie la cameră, fiind nevoit să fug acasă să alimentez camera de la încărcător, sperând că am să îl mai filmez şi de pe balcon. Lucru care s-a şi întâmplat”, a povestit bărbatul la vremea respectivă.

Fenomenul fără răspuns din Vrancea

Cazul din 30 iunie 2001, când sătenii au observat minute în şir un obiect despre care au spus că este un OZN a rămas şi astăzi în atenţia ASFAN. Acum 22 ani, pe raza comunei Năneşti, Vrancea – localitate situată la o distanţă de peste 30 km faţă de Focşani, în seara zilei de 30 iunie, a avut loc un fenomen ce a rămas până azi în amintirea majorităţii localnicilor, martori indiscutabili ai acestuia. Explicaţia observării fenomenului în masă, ţine de faptul că localnicii participau la o nuntă, care abia începuse, fapt ce coincide cu oprirea curentului electric şi afectarea evenimentului în mod direct.

„Triunghiul românesc al Bermudelor“

Un documentar despre ciudatele fenomene petrecute în Pădurea Hoia-Baciu din apropiere de Cluj-Napoca a fost vizionat până acum de peste 500.000 de ori pe youtube. Ciudăţeniile nu au rămas fără ecou peste hotare, iar o revistă americană a inclus, zona respectivă într-un top al celor mai înfricoşătoare păduri din lume. Primul eveniment important a fost semnalat pe 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la fenomen. Un an mai târziu, biologul Sift a surprins un alt obiect asemănător survolând zona. A doua zi, în pădure, a descoperit o urmă circulară cu un diametru de aproape 5 metri, unde iarba se uscase. „De altfel, acea urmă a fost vizibilă mulţi ani, până prin 2009″, afirma prof. univ. dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.

Globul mare, portocaliu

Fenomenul astral a avut loc la doi ani de la o altă apariţie ciudată, în localitatea băcăuană Luncani. Este vorba despre o lumină care “alerga” pe cer cu o viteză uluitoare. Minunea a apărut deasupra caselor sătenilor de două ori în vara lui 2011. Ei povestesc cum în acea vară, un glob mare, portocaliu, străbatea cerul la orele serii, cu mişcări ameţitoare şi haotice şi le inundă locuinţele cu lumină.
Cele mai în vârstă femei din Luncani sunt convinse că în satul lor se petrece ceva ciudat. Dacă unele dintre ele povestesc că de vină ar fi zecile de soldaţi nemţi ucişi în cel de-al Doilea Război Mondial, altele zic despre mulţi mineri morţi în minele de cărbuni din zonă. Indiferent de poveştile sau legendele care circulă, bătrânele satului sunt convinse că acele locuri sunt necurate şi bântuite de tot felul de arătări.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Este în jurnalism din anul 1999. A început ca gazetar în presa locală, la publicațiile Imparțial, Dominus (revistă de atitudine în literatură, artă, politică și social), Viața Liberă, Semnal de Galați-Brăila, Ora 25, apoi a condus ziarul citeste mai mult
Parteneri
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce abundență
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Și-a luat mare OZN! Cum arată achiziția de 300.000 de euro a lui Selly
Și-a luat mare OZN! Cum arată achiziția de 300.000 de euro a lui Selly
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Laura Cosoi, dezvăluiri cutremurătoare. De ce plâng fetițele sale noaptea: „Cred că le este greu”
Laura Cosoi, dezvăluiri cutremurătoare. De ce plâng fetițele sale noaptea: „Cred că le este greu”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu a mai venit în România din 2018”
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri pe 8 Mai
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau să miros a mâncare. Bunicile pot să gătească”
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...