Pandemia de COVID-19 a crescut îngrijorător crimele antisemite în Germania: „Avem nevoie de un stat puternic”

Publicat: 28/05/2020 | 18:28
Pandemia de COVID-19 a crescut îngrijorător crimele antisemite în Germania: „Avem nevoie de un stat puternic”

Germania are din ce în ce mai mari mari probleme cu incidentele tip hate-crime. În ultimul an, crimele anti-semite au urcat la 2032, cu 13% fața de 2018, anunță ministrul de Interne, Horst Seehofer.

Seehofer a declarat că cea mai mare amenințare provine de la extremiștii de dreapta care sunt responsabili pentru 93 la sută din infracțiunile de ură antisemită, potrivit cifrelor.

„În fiecare zi, trebuie să facem tot ce este posibil uman pentru a asigura protecția oamenilor noștri. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un stat puternic pe temelia ordinii noastre de bază libere și democratice”, a spus el, citat de Gândul.ro.

Ce arată cifrele

Statisticile folosite includ și atacul terorist de anul trecut, în Halle, pe Yom Kippur, în care un pistolar a încercat și nu a reușit să intre într-o sinagogă, înainte de a ucide două persoane în stradă.

„Atacul din Halle anul trecut a fost un semnal”, a declarat Josef Schuster, președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania.  Antisemitismul a devenit un lucru obișnuit pentru evrei în Germania. Mai ales pe internet, ura neîngrădită ne lovește. Dar respingerea evreilor este o problemă masivă pe străzi și în școli”, a spus el.

Pandemia de COVID-19 a crescut rata crimelor

Totodată, ministrul de Interne a mai declarat că pandemia de coronavirus a avut un „efect de întărire”. „Ne confruntăm masiv cu antisemitismul. Susținătorii miturilor conspiraționale și adversarii măsurilor împotriva pandemiei nici nu se îndepărtează de relativizarea Holocaustului”, a spus el.

Beatrix von Storch, liderul adjunct al partidului de extremă dreaptă AfD al Germaniei, a criticat prezentarea de către ministrul de Interne a statisticilor crimei.

Observațiile ministrului au fost o” manevră transparentă … pentru a ascunde antisemitismul musulman în Germania“
„Seehofer a repetat doar afirmația corectă din punct de vedere politic pentru mainstream, 93% din antisemitism provine de la extremiștii de„ dreapta”, a spus ea, adăugând că observațiile ministrului au fost o” manevră transparentă … pentru a ascunde antisemitismul musulman în Germania“, a spus Beatrix von Storch.

Imagine de 579020 de la Pixabay 

Citește și...