Panică în Bacău! Inundațiile au măturat totul în cale. FOTO

Publicat: 04/07/2020 | 19:51

Panică printre locuitorii mai multor localități de pe Valea Muntelui din județul Bacău! Cantitățile mari de apă și apa scursă de pe versanți au măturat totul în cale.

Ploilie au rupt copacii și casele oamenilor sunt în pericol. Precipitațiile abundente și vijeliile de pe Valea Muntelui fac ravagii. În comuna Palanca, la granița cu Ghimeș, aluviunile au acoperit DN 12 A, la Ciugheș un drum comunal a fost distrus, iar în Poiana-Apa Asău, drumul de acces s-a transformat într-un pârâu.

Opt gospodării au fost inundate în satul Palanca din comuna cu același nume, în aceasta seară, iar DN 12 A a fost blocat de aluviuni. Au intervenit pompierii de la Brusturoasa și Moinești, precum și echipele de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.  (CITEȘTE ȘI: INCREDIBIL! CUM ARATĂ DANA ROGOZ LA O LUNĂ ȘI JUMĂTATE DE CÂND A DEVENIT MĂMICĂ PENTRU A DOUA OARĂ)

Cod galben de inundații

O nouă avertizare hidrologică vizează spațiul hidrografic Siret și Trotuș în intervalul 04.07.2020 ora 12:00 – 06.07.2020 ora 18:00. Se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Trotuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ şi Bacău).

Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate. (VEZI ȘI: CE A FĂCUT GEORGE BURCEA, IMEDIAT DUPĂ CE ANDREEA BĂLAN S-A FOTOGRAFIAT PETRECÂND LA MARE. S-A ÎNCONJURAT DE FEMEI ŞI A FĂCUT TOTUL PUBLIC)