Panică în Europa din cauza pandemiei de coronavirus! Ce se întâmplă 

Publicat: 14/08/2020 | 22:21
Panică în Europa din cauza pandemiei de coronavirus! Ce se întâmplă 

Europa trece printr-o situație alarmantă din cauza pandemiei de coronavirus. 

Se complică lucrurile în Occident. După Spania, britanicii pun Franța, Olanda și Malta pe „lista neagră” a țărilor cu risc ridicat în privința pandemiei de coronavirus. Astfel, de mâine dimineață cei care vin din cele trei state vor sta în carantină la domiciliu 14 zile. 

Mii de turiști britanici s-au trezit cu planurile de vacanță ruinate și s-au grăbit să revină acasă încă de vineri pentru a evita izolarea.

„Nu vă întoarceți în pripă”

„După ce am făcut eforturi atât de mari să scădem cifrele infectării în Regat nu ne putem permite să “importăm” cazuri din alte țări. Cu Franța, lucrurile stau diferit pentru că sunt trei modalități de călătorie: cu avionul, pe mare și prin Eurotunel. În mod cert, mulți vor încerca să revină imediat. Nu vă întoarceți în pripă, pentru că veți fi dezamăgiți, se vor crea cozi pe care nimeni nu le vrea”, a declarat Grant Shapps, secretar de stat în transporturi în Marea Britanie. 

Cel mai ieftin bilet British Airways de la Paris la Londra costa vineri 452 de lire, sâmbătă aceeași călătorie costă doar 66 de lire, scrie știrileprotv.ro. Mai mult decât atât, pentru vineri nu a mai rămas niciun loc liber în trenurile care transportă mașini prin tunelul de sub Canalul Mânecii.

Cine nu se supune măsurii de autoizolare pentru 14 zile la revenirea în Regatul Unit e pasibil de o amendă care poate ajunge și la 1.000 de lire sterline.

Spania se află, totuși, în cea mai rea situație din țările europene. Peste 2.900 de spanioli au fost testați pozitiv în numai 24 de ore, un record zilnic care nu a mai fost atins din aprilie.

Foto: pixabay.com