Panică la Cluj, din cauza unui incendiu violent. Două masini au ars în totalitate, iar oameni au fost evacuați din apartamente

Publicat: 24/05/2020 | 14:20

Un incendiu violent a provocat panică la Cluj. Pompierii au intervenit de urgență, dar două mașini au fost arse. Mai mult, au existat și oameni evacuați din apartamente, din cauza fumului insuportabil. După aproximativ zece minute, incendiul a fost stins.

VEZI AICI: INCENDIU ÎNTR-UN BLOC DIN CLUJ! 20 DE PERSOANE BLOCATE LA ETAJELE SUPERIOARE. A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE

Un apel de urgență, primit în jurul orei 10.10, a anunțat faptul că arde un autoturism dintr-o parcare de pe strada Viitorului din localitatea Sânicoară. Au fost alertate două autospeciale pentru a interveni la acest eveniment.

Ulterior, s-a revenit la apelul inițial și a fost menționat faptul că autoturismul arde în apropierea unor balcoane și a altor două autoturisme, care sunt în pericol să se aprindă. Pe scurt se anunța o adevărată panică la Cluj.

Astfel, a fost dislocat, preventiv, și un echipaj SMURD la locul incendiului. Stingerea flăcărilor, care au cuprins cele două autoturisme, a durat în jur 10 minute, fiind evitată propagarea acestora la vecinătăți.

FOTO. Explozie urmată de incendiu la un transformator electric din Sectorul 2

Panică la Cluj. Ce au găsit pompierii când au ajuns la fața locului

Căldura degajată a topit izolația termică de polistiren poziționată pe plafonul parcării, elementele decorative din aluminiu a două balcoane situate deasupra focarelor, au spart geamurile încăperilor dinspre balcoane, a celor două apartamente, și au topit țevile instalației de scurgere a canalizării, care traversau prin spațiul parcării.

NU RATA: O BĂTRÂNĂ, ÎN STARE GRAVĂ DUPĂ CE UN INCENDIU I-A MISTUIT CASA

Pompierii sosiți la locul solicitării au găsit două autoturisme, staționate în parcarea de la primul nivel al unui bloc de locuințe cu patru etaje, cuprinse în totalitate de flăcări, iar în apropierea acestora se aflau parcate încă trei autoturisme.

Locatarii apartamentelor situate în apropierea parcării erau ieșiți din acestea, fiind alertați de zgomotele generate de arderea celor două autoturisme. Într-un final, incendiul care a provocat panică la Cluj a fost stins.

Locatarii blocului nu au solicitat îngrijiri medicale. Cercetările preliminare au stabilit faptul că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Panică Cluj
Un incendiu început la Cluj a creat panică