Părinții lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, au primit o veste de ultimă oră despre acesta

Publicat: 11/10/2018 | 15:09

Părinții lui Ionuț Gologan, românul care a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, au primit o veste extraordinară de peste hotare. Presa internațională relatează că oficialii din guvernul malaysian au decis să abolească pedeapsa capitală. Anunțul surprinzător a fost făcut în această după-amiază de ministrul malaysian al comunicaţiilor, Gobind Singh Deo.

Părinții lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, au primit o veste de ultimă oră despre acesta

Pedeapsa capitală, prin spânzurare, este în prezent prevăzută de legislaţia malaysiană pentru o serie întreagă de crime, de la omucidere la răpire, de la posesia armelor de foc la traficul de droguri. Reforma anunțată de ministrul Malaeziei a fost salutată imediat de organizaţiile din domeniul apărării drepturilor omului.

“Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea. Sper că legea va fi modificată în curând”, a declarat ministrul malaysian al comunicaţiilor, Gobind Singh Deo, pentru France Presse, anunță stirileprotv.ro.

Guvernul a optat pentru abolire pe fondul opoziţiei în creştere din partea malaysienilor faţă de pedeapsa cu moartea.

“Pedeapsa cu moartea este o barbarie şi o cruzime inimaginabilă”, a declarat într-un comunicat N.Surendran, de la “Avocaţi pentru libertate”, o organizaţie locală pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţii.

El a apreciat că, după abolirea pedepsei cu moartea, Malaysia va avea autoritatea morală de a se lupta pentru persoanele condamnate la moarte în străinătate.

Citește și...