Patru patroni din Iași, condamnați pentru orgii sexuale cu minore

Autor: Cristi Sandu
Publicat: 24/05/2018 | 18:11

Judecătorii ieșeni au pronunțat o sentință dură într-un dosar celebru în Iași. Patru afaceriști au primit, în total, 25 de ani de închisoare, trei dintre ei riscând să ajungă după gratii dacă decizia va rămâne definitivă. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Pedeapsa cea mai mare a primit-o Nicușor Coșuță, patronul Pizzeriei Nico din Iași, care a primit opt ani de închisoare cu executare. Cornel Hitruc, patronul Restaurantului Familial, a primit șase ani, în timp ce Dorin Cohal, om de afaceri, a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Cea mai mică pedeapsă a primit-o Ionel Onofriciuc, care a primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Avocații afaceriștilor au anunțat că vor contesta decizia, considerând că aceștia ar fi fost condamnați pe nedrept. Dosarul acestora a fost instrumentat chiar de actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, pe când era procuror la Iași. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

În dosar au fost cercetate și alte VIP-uri din Iași, afaceriști sau politicieni, unii fiind condamnați cu suspendare după ce au recunoscut faptele, iar alții scoși de sub urmărire penală din lipsă de probe. (VEZI ȘI: ORGII SEXUALE GREU DE IMAGINAT! O VEDETĂ DE LA NOI RECUNOŞTE LA CE DESFRÂURI PARTICIPĂ)

Opt dintre minore aveau sub 14 ani

„Activitatea infracţională a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, în majoritate minore, din municipiul Iaşi, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pietrărie, comuna Bârnova, aparţinând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât racolatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din cânepă şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei“, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Potrivit informaţiilor din dosar, opt dintre fetele minore racolate aveau sub 14 ani. În acelaşi timp, procurorii au descoperit că şefii grupării aveau şi alte apartamente în oraş, în afara vilei din localitatea Bârnova, o zonă rezidenţială de la marginea Iaşiului, în care ţineau fetele.

Citește și...