Pelerinaj la mormantul lui Iurie Darie! Dragostea pentru marele actor nu a murit

Publicat: 13/11/2012 | 23:00
Pelerinaj la mormantul lui Iurie Darie! Dragostea pentru marele actor nu a murit

Un munte de flori acopera cripta unuia dintre sacrii teatrului romanesc. Pe Iura nu il va uita nimeni atat de usor, spun admiratorii sai. A oferit publicului spectacole de exceptie si a facut din viata sa un spectacol.

La doar cateva zile dupa ce s-a tras cortina peste scena vietii lui Iurie Darie, o multime de simpatizanti au facut pelerinaj la mormantul lui. Zeci ce coroane cu mesaje si lumanari aprinse sunt doar cateva dintre lucrurile simple care amintesc cata lume l-a apreciat pe indragitul actor.

mormant

“Oamenii vin in continuare si aprind candele la mormantul lui. Unii spun ca au vrut sa se roage in intimitate si nu au venit in ziua inmormantarii maestrului. Altii vin cu flori, cu copiii, si le povestesc despre Iurie Darie. L-a iubit multa lume”, spune unul dintre angajatii cimitirului Sfanta Vineri.
Iurie Darie a murit vineri seara, la 83 de ani, dupa o lunga si grea suferinta. El a fost gasit de Anca Pandrea, alaturi de care a trait una dintre cele mai longevive povesti de dragoste din lumea artistica.
 

Citește și...