Pepenele, cel mai toxic fruct. Semnele care îți arătă că te poate îmbolnăvi

Publicat: 16/07/2019 | 15:26
Pepenele, cel mai toxic fruct. Semnele care îți arătă că te poate îmbolnăvi

Când vine vara te gândești la un pepene verde pentru a te hidrata și pentru a-ți potoli pofta de dulce. Se spune că pe timpul verii nu există un picnic complet dacă nu se termină cu savoarea unui pepene verde bine copt și suculent. Însă, trebuie să știi să alegi pepenele perfect de dulce și perfect de zemos și neotrăvitor, cu ajutorul unor trucuri simple.

Azotul este un element important în procesul de creștere și dezvoltare a plantelor. Cu toate acestea, crescătorii de pepeni verzi tind să depășească normele acceptabile, deoarece acest truc îi ajută să crească de cel puțin 3 ori mai repede decât în mod normal și să fie gata de vânzare. După consumarea acestui tip de pepene verde ne putem îmbolnăvi cu ușurință. De aceea, atunci când tai pepenele roșu, acordă mare atenție culorilor fructului: coaja nu trebuie să fie galbenă și pulpa nu trebuie să aibă pe ea dungi albe.

Stai deoparte de fructele care au urme de găuri în ele! Chiar dacă arată bine pe dinăuntru, mare parte din fruct e compromis din cauza găurilor.

Un pepene roșu din care lipsește o bucată atât de mare din interior ori este răscopt, ori conține extrem de mulți hormoni de creștere. Un pepene răscopt poate fi ușor mai amărui la gust, în vreme ce un pepene roșu tratat cu hormoni te poate otrăvi pe loc. De aceea nu este recomandat să guști dintr-un fruct care se prezintă așa.

Un pepene copt natural ar trebui să fie întotdeauna greu când îl ridici. Dacă nu este, e clar că este ceva putred în interior – la propriu!

Citește și...