„Pissotta” unicat din centrul Capitalei! Ce reprezintă dâmbul de cărămidă lipit de o clădire din București. În Veneția este întâlnit la tot pasul

Publicat: 09/10/2019 | 13:21

Sunt denumite „pissotta” și sunt construite din antichitate. În vremea respectivă, evident, nu exista iluminat public. Au fost construite pentru ca oamenii să nu-și facă nevoile la colț de stradă, iar locul să devină, astfel, insuportabil din cauza mirosului. În Veneția există la fiecare pas, în București descoperim o ”pissotta” unicat, pe strada Tudor Arghezi, la numărul 17, pe colțul unui bloc de locuințe.

În alte zone din Italia, acestea sunt numite „gobbe anti bandito”, ceea ce s

Istoricul de artă englez John Ruskin a scris un tratat de trei volume despre arta și arhitectura venețiană.  și a descris în detaliu aproape 100 de biserici. Conform informațiilor furnizate de libertatea.ro, Ruskin a descris, totdată, și niște construcții ciudate, din cărămidă, ca o cocoașă, care atrag atenția. Sunt ridicate la colțurile caselor, ale străzilor sau în zone în care te-ai putea ascunde. Acestea sunt ”pissotta” și pot fi întâlnite, la tot pasul, în Veneția.

Citește și...