Ploaie de amenzi în Mamaia şi Vama Veche! Autoritățile au organizat razii, în urma cărora au fost date numeroase sancțiuni

Autor: Anna Caba
Publicat: 12/07/2020 | 15:30
Ploaie de amenzi în Mamaia şi Vama Veche! Autoritățile au organizat razii, în urma cărora au fost date numeroase sancțiuni

Numărul de noi cazuri de coronavirus crește alarmant, iar în același timp și al oamenilor care par că au uitat de existența virusului COVID-19 și nu se mai protejează. Iar pentru că este sezon estival, se pare că cetățenii pun pe primul loc distracția și nu siguranța. În acest context, în Mamaia și Vama Veche au fost organizate razii, iar amenzile au curs pe bandă rulantă.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, vineri noapte, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul COVID-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în stațiunile Mamaia și Vama Veche. (CITEȘTE ȘI: AMENZI DE PESTE 4.5 MILIOANE DE LEI, DATE DE AUTORITĂȚI ÎN 11 ZILE, PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ)

În același context, polițiști de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și cei de la Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune de amploare în zona turistică a plajei din comuna Tuzla, sub coordonarea Instituției Prefectului, pentru verificarea legalității funcționării actelor de comerț.

Ploaie de amenzi

Autoritățile au verificat 189 de societăți comerciale și au aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 142.000 de lei. Opt dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, nouă pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și patru pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Cu ocazia acțiunii au fost verificate toate construcțiile existente atât pe plajă, cât și pe zona costieră, pentru care nu existau autorizații de construcție, iar activitatea comercială și de turism nu era autorizată. În cadrul activităților au fost identificate 13 locații care desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă pentru care nu aveau autorizație de funcționare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor organizate au fost descoperite trei obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și alte 51 de defecțiuni. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, respectiv 40 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 34.500 lei. (VEZI ȘI: AMENZI USTURĂTOARE ÎN CAPITALĂ! OAMENII LEGII AU DESCOPERIT MAI MULTE NEREGULI)

Întreaga acțiune a fost realizată cu scopul de a responsabiliza cetățenii privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.