Posibil focar COVID-19 la Poliția Locală din Iași. S-a deschis o ancheta epidemologică după ce un angajat a fost depistat pozitiv

Publicat: 15/07/2020 | 10:48
Posibil focar COVID-19 la Poliția Locală din Iași. S-a deschis o ancheta epidemologică după ce un angajat a fost depistat pozitiv

Conducerea Poliției Locale din Iași a demarat o ancheta epidemologică, după ce unul dintre angajații instituției a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, pentru a stabili unde s-a infectat polițistul, dar și cine sunt colegii cu care acesta a intrat în contact.

Situația a fost descoperită, în cursul zilei de marți, în urma unor testări de rutină: „Avem un angajat care a fost depistat pozitiv și am decis ca acesta să intre la izolare. În momentul de față, s-a trecut la identificarea tuturor celor care au luat contact cu el în ultimul timp. Nu știm exact perioada când acesta avea incubația și se va considera 14 zile înapoi, începând de miercuri.

Citește și: Românii au sperat să intre în Grecia fără teste COVID-19, dar au fost întorși la graniță

Nu știm de unde a luat virusul angajatul nostru, cert este că sursa nu este Poliția Locală Iași”, a spus Liviu Zaharescu, potrivit Bzi.ro.

Au urmat testări în masă

Având în vedere această situație, Poliția Locală a anunțat că va face testări în masă, iar angajații vor purta măști de protecție și mănuși așa cum au făcut-o și până acum.

„Pe lângă măsurile permanente pe care le luăm la nivelul Poliției Locale, cum ar fi purtarea măștii și mănușilor de protecție, dezinfectarea suprafețelor din spațiile comune, vom lua măsuri suprimentare. Toți angajații vor fi testat pentru a vedea care este starea lor de sănătate”, a mai explicat oficialul.

Starea polițistului este în acest moment stabilă. Acest lucru s-a întâmplat cum mai puțin de o lună înainte de examenul de grad a angajatului, care urmează să fie pe 10 august 2020.

Situația COVID-19 în România

Până ieri, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Nu rata: Ședință la Cotroceni privind măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până în prezent, 637 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.