Povestea șocantă a unei tinere de 23 de ani! A fost diagnosticată cu o boală mortală din cauză că s-a antrenat prea mult la sală

Publicat: 30/08/2020 | 18:31

Povestea șocantă a unei tinere de 23 de ani a făcut înconjurul lumii. Ea a fost diagnosticată cu o boală mortală din cauză că s-a antrenat prea mult la sală. În timpul consultației, medicii i-au spus că maladia rară îi descompune mușchii și îi distruge rinichii.

Citește și: Chadwick Boseman, record post-mortem! Ultimul tweet al actorului a devenit cea mai apreciată postare din istoria Twitter

O tânără de 23, diagnosticată cu o boală mortală din cauză că s-a antrenat prea mult la sală

Kiana Alvare a fost diagnosticată cu rabdomioliză, o boală fatală provocată de mersul excesiv la sală. Tânăra a ajuns de urgență pe mâinile doctorilor după un antrenament extenuant de 90 de minute, pe care îl avusese cu câteva zile înainte să i se facă foarte rău, relatează publicația Daily Mail. Ea aflase de un caz asemănător de pe Instagram și le-a cerut medicilor să fie testată pentru “rabdo”, prescurtarea de la maladia periculoasă. În cabinetul medical, avea dureri “super -intense” și abia mai putea să respire după “antrenamentul foarte, foarte greu”, așa cum le-a povestit chiar ea jurnaliștilor britanici. În momentul în care a aflat vestea cruntă, a simțit că cerul se prăbușește pe ea.

După ce a primit recomandările doctorilor, Kiana Alvare și-a dorit ca povestea ei șocantă să ajungă la cât mai mulți oameni, pentru ca nimeni să nu pățească ce i s-a întâmplat ei.

Rabdomioliza – cauze, simptome și tratament

Rabdomioliza este un sindrom caracterizat de distrugerea țesuturilor musculare scheletice, fie din cauza unei leziuni directe, fie din cauza unei leziuni indirecte. Această boală rară este rezultatul morții fibrelor musculare și eliberării în sânge a continuțului acestora. Din cauza rabdomiolizei pot apărea complicații serioase printre care se numără și insuficiența renală. Specialiștii avertizează asupra faptului că semnele și simptomele rabdomiolizei pot fi greu de identificat.

Cele mai comune simptome ale rabdomiolizei

– dureri musculare la nivelul umerilor, picioarelor si zonei lombare
– slabiciune musculara
– dificultati la miscarea bratelor si picioarelor
– urina de culoare rosie sau maro
– dureri abdominale
– greata si varsaturi
– febra
– ritm cardiac accelerat
– confuzie, deshidratare, febra, pierderea constiintei
– invinetirea rapida
– stare de rau general