Premieră în România! Într-o maternitate din București s-a născut primul bebeluș cu părinți sterili

Publicat: 13/04/2019 | 13:34
Premieră în România! Într-o maternitate din București s-a născut primul bebeluș cu părinți sterili

Pare incredibil, însă este purul adevăr. Și, mai mult, este vorba despre o premieră în România. Într-o maternitate din București s-a născut primul bebeluș cu părinți sterili. Este vorba despre un proiect – ”O șansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Municipiului București (PMB).

Fericita mămică a născut Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală o fetiță perfect sănătoasă, iar Gabriela Firea a postat câteva rânduri pe pagina sa de socializare.

„Fericita mămica a născut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală o fetiţă perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti-n.r.). Prin acest program ne-am propus să susţinem financiar cât mai multe cupluri care doresc să-şi împlinească visul de a avea copii”. 

3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro

Proiectul a debutat în iunie 2018 și oferă familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro. În doar şase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect au fost ocupate. Conform ultimelor date centralizate, până în data de 12 martie 2019, au fost efectuate deja 641 de proceduri, dintre care 361 sunt sarcini în evoluţie.

„Această rată de succes (de 56%) este extraordinară şi reprezintă garanţia că demersul nostru într-adevăr poate schimba vieţi! De altfel, această iniţiativă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris şi în presa internaţională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorităţi locale din România, care şi-au exprimat intenţia de a implementa programe similare în oraşele lor”, a precizat Gabriela Firea.

Citește și...