Premierul Viorica Dăncilă, mesaj cu ocazia deschiderii noului an școlar: ”Am credința că România va crește doar dacă educația va crește”

Publicat: 09/09/2019 | 11:39

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara. Cu ocazia deschiderii noului an școlar, premierul a declarat că dorește ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate și să facă performanță.

Premierul a precizat că educație înseamnă o viață mai bună pentru copii, ieșirea din sărăcie și combaterea violenței domestice. Pe de altă parte, educația înseamnă, a transmis premierul, și o dezvoltare mai bună a comunităților locale.

„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a își clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara

Viorica Dăncilă, mesaj pe pagina de socializare: ”E nevoie de un consens național”

Totodată, Viorica Dăncilă a postat un mesaj și pe pagina sa de socializare, insistând asupra ideii că educația este esențială în ceea ce privește dezvoltarea României.

”Am participat astăzi, cu multă emoție, la deschiderea anului școlar, la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea din Hunedoara, o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunități solide de educație și dezvoltare. Am credința că România va crește doar dacă educația va crește. Și pentru aceasta e nevoie de un consens național pe o perioadă lungă între toate formațiunile politice. E nevoie de maturitate, astfel încât, orice guvern ar fi la putere, să aibă sprijinul necondiționat pentru a dezvolta educația românească”, scris premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă: ”Am credința că România va crește doar dacă educația va crește”

”Act educațional modern și performant”

Premierul Viorica Dăncilă își dorește un act educațional modern și performant, România având nevoie de ”noile generații de tineri profesioniști”.

”Guvernul României va continua investițiile în educație și reformarea sistemului de învățământ, așa încât să avem un act educațional modern și performant, capabil să dea României noile generații de tineri profesioniști. Dragi profesori și educatori, vă felicit și vă mulțumesc pentru munca nobilă și pentru lucrurile frumoase și importante pe care le faceți zilnic! Dragi elevi, mult succes în noul an școlar! Să nu uitați nicicând că în educație stau șansele voastre și viitorul României!”, a mai scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de socializare.

După festivitatea de deschidere, premierul a stat de vorbă cu cei mici și le-a urat mult succes în noul an școlar. Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, Hunedoara, a fost reabilitată în perioada 2016-2017. Investiția s-a realizat prin Ministerul Educației Naționale.

 

Citește și...