Preşedintele sirian Bashar al-Assad a recurs la un gest extrem pentru a evita tensiunile cu Rusia

Publicat: 01/09/2019 | 10:23

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a luat o decizie fără precedent, plasându-și vărul – Rami Makhlouf – în arest la domiciliu pentru a putea plăti datoriile către Rusia. Totul a pornit de la postările ostentative de pe Instagram ale fiului lui Rami Makhlouf, Mohammed Makhlouf.

Mohammed Makhlouf este unul dintre cei mai bogați oameni din Siria, deținând mai multe companii, iar tânărul de 22 de ani postează pe contul său de Instagram fotografii care l-au adus la disperare, pur și simplu, pe președintele sirian. Totul în contextul în care Siria trebuie să plătească Rusiei lui Vladimir Putin împrumuturile uriașe pe care le-a primit de-a lungul timpului. Președintele sirian a fost deranjat de opulența afișată de nepotul său, recurgând la un gest extrem – plasarea în arest la domiciliu a tatălui lui Mohammad, Rami Makhlouf.

Mohammed Makhlouf, fotografii ostentative pe Instagram

Cap de acuzare: ”Bunăstarea familiei, expusă în mediul online”

Mohammed Makhlouf ar fi expus bunăstarea familiei în mediul online, în condițiile în care țara se confruntă cu probleme uriașe și are de plătit sume importante de bani către Rusia. Mai mult, acesta a declarat că este gata să investească nu mai puțin de 300 de milioane de dolari în diferite proprietăți, susținând că banii provin exclusiv din propriile afaceri.

Teribilistul tânăr de 22 de ani apare în faţa unor maşini sport de lux şi a vilei sale din Dubai. Makhlouf apare la bustul gol, în alte fotografii, pe iahtul său sau pe jet ski, informează adevarul.ro.
Potrivit unor informaţii, președintele sirian ar fi fost forţat chiar de Vladimir Putin să acţioneze. Liderul rus a cerut o plată de 3 miliarde de dolari din împrumuturile acordate statului sirian. Și tocmai Vladimit Putin ar fi sugerat că – dacă statul sirian nu deține acești bani -, familia Makhlouf îi are cu siguranță, având în vedere opulența afișată. Potrivit Times, Rami Makhlouf – 50 de ani – nu a fost de acord să cedeze bunurile familiei sale, iar bunurile ar fi fost confiscate ca urmare a unei „campanii împotriva corupţiei”. 
Mohammed Makhlouf, unul dintre cei mai bogați oameni din Siria