Prima declarație a lui Gigi Becali, după ce a aflat despre perchezițiile din casa lui Cristi Borcea: “Au fost de tip mafiot”

Publicat: 02/11/2018 | 16:17

Gigi Becali a reacționat după ce a auzit că procurorii DIICOT au descins la vila bunului său prieten Cristi Borcea într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Surse din anchetă au declarat că sunt vizaţi foști șefi Rompetrol. Latifundiarul din Pipera i-a devenit naș fostului șef de la Dinamo când acesta s-a căsătorit a doua oară. Problemele par să nu-i dea pace afaceristului, care și-a făcut mai multe analize medicale după nunta cu Valentina Pelinel.

Citește și: Ce făcea Valentina Pelinel în timp ce procurorii percheziționau vila lui Borcea

Prima declarație a lui Gigi Becali, după ce a aflat despre perchezițiile din casa lui Cristi Borcea

În cadrul unui interviu, Gigi Becali a făcut câteva afirmații care au legătură cu perchezițiile făcute în reședința lui Cristi Borcea. Șeful de la FCSB ese de părere că, în cazul în care prietenul lui a greșit în fața legii, i se va contopi pedeapsa și a subliniat că, cel mai probabil, procurorii DIICOT caută acte, dovezi care să demonstreze că afaceristul ar avea vreo vină sau ținea legătură cu cei implicați în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

Citește și: Denunțătorul lui Sebastian Ghiță, umflat de DIICOT în cazul Borcea

Înainte să vorbească despre prietenul lui, Gigi Becali a rememorat ziua în care s-a trezit cu reprezentanții de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) la el acasă.

“Acum face percheziție, vede despre ce e vorba, pleacă, dacă e, îi ia declarație lui Cristi și gata! La mine, au fost de tip mafiot. La mine au venit la 6 dimineața, ca la un criminal, doar așa, ca să sperie. (…) Atunci, m-am speriat foarte tare. (…).

El pușcărie a făcut șase ani și patru luni. Dacă a făcut așa, orice ce s-ar întâmpla acum… îi contopește pedeapsa. Caută probabil niște acte! Casa-i mare și caută niște acte, dovadă a evaziunii fiscale. (…). Am înțeles că nu e vina lui. Acum caută să vadă dacă și el are vreo vină sau dacă și el avea vreo legătură cu ei”, a declarat Gigi Becali, potrivit România TV.

Conform oficialilor de la DIICOT, cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat), şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

Fostul acţionar al clubului Dinamo, Cristi Borcea, a fost eliberat condiţionat în 2 iulie. El și frumoasa lui soție se pregătesc să devină părinți de gemeni.

Citește și: Pavel Abraham, avocat în dosarul în care e vizat Cristian Borcea: “După atâta timp, ar fi culmea să fie arestare!”

Cristi Borcea s-a cununat religios cu Valentina Pelinel pe 30 septembrie în Budapesta. Sursa foto: Facebook

Valentina Pelinel și Cristi Borcea s-au căsătorit în toamna acestui an

Valentina Pelinel este un fost fotomodel din România. În anul 1999, Valentina Pelinel a câștigat concursul “Top Model România” și astfel a reușit să ajungă fotomodel la New York, în Statele Unite. A fost căsătorită cu politicianul Cristian Boureanu de care a divorţat în 2014.

La începutul anului 2016, Valentina Pelinel a anunţat că este însărcinată, iar zvonurile îl dădeau ca tată pe Cristi Borcea. La scurt timp de la naștere, fotomodelul a confirmat informaţiile. Ea a devenit mămică pentru prima dată pe 8 iunie 2016. Atunci ea l-a adus pe lume pe Milan Cristian, care e cel de-al şaptelea copil al lui Cristi Borcea. Valentina Pelinel a devenit soția lui Cristian Borcea pe 12 septembrie 2018. În ziua în care a avut loc cununia civilă s-a aflat și că vedeta este însărcinată cu gemeni. Nunta celor doi a fost pe 30 septembrie în Budapesta.