Prima poză cu Elena Udrea după ce a fost eliberată din închisoare: ”Dumnezeu a făcut o minune și sunt acasă de Crăciun!”

Publicat: 25/12/2018 | 19:25

După trei luni de închisoare, Elena Udrea a fost eliberată în ajunul Crăciunului. Fostul ministru a publicat o fotografie pe contul ei de Facebook, dar și un mesaj emoționant.

Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica depusese vineri o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose. Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale (OATRI) din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a prezentat documente oficiale prin care se arată că România a anulat solicitarea de extrădare. (CITEȘTE ȘI: ELENA UDREA, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CE A FOST ELIBERATĂ: A FOST O EXPERIENȚĂ FOARTE GREA DE DATA ACEASTA)

În acest context, instanţa judiciară a decis luni eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica. Ajunsă în sânul familiei sale, fostul ministru a publicat o fotografie, dar și un mesaj emoționant.

„Dumnezeu a făcut o minune și sunt acasă de Crăciun! Mulțumesc tuturor celor care s-au rugat pentru mine și pentru bebelușul meu! Le mulțumesc mamei și lui Adrian că au avut grija de Eva în lipsa mea, sunt o bunică și un tătic minunați! Mulțumesc celor care au făcut posibilă eliberarea mea înainte de sărbători! Vă urez Crăciun Fericit!”, a fost mesajul transmis de Elena Udrea.

Elena Udrea, alături de Adrian Alexandrov și fetița lor

Elena Udrea, eliberată după trei luni

Elena Udrea și Alina Bica erau în detenţie preventivă în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Magistrații Tribunalului București au revocat, vineri, solicitarea de extrădare pentru Elena Udrea și Alina Bica din Costa Rica, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) de suspendare a executării pedepsei. (VEZI ȘI: REACȚIA LUI ADRIAN ALEXANDROV DUPĂ CE A AFLAT CĂ ELENA UDREA VA FI LIBERĂ. “ACUM POATE, ÎN SFÂRȘIT, SĂ…”)

Reprezentanții Tribunalului București au precizat, pentru MEDIAFAX, că au fost retrase cererile de extrădare pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea și pentru fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica din Costa Rica, în baza Articolului 67 din Legea 302 privind cooperarea internațională în materie penală, acestea fiind procedurile având în vedere hotărârea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

 

Citește și...