Primăria Sectorului 1 a achiziționat pubele speciale pentru deșeurile medicale. Acestea vor fi amplasate în școli și la intrarea în parcuri

Publicat: 21/05/2020 | 15:41
”Primăria Sectorului 1 a început achiziționarea de pubele speciale pentru colectarea măștilor și a mănusilor folosite”, a anunțat, astăzi, primarul Dan Tudorache. Pentru unitățile de învățământ, în vederea deschiderii de pe data de 2 iunie, vor fi achiziționate 120 de pubele pentru colectarea măștilor și mănușilor folosite. Acestea vor fi plasate la punctele de intrare și ieșire din unitățile de învățământ.
Asemenea pubele vor fi amplasate, de altfel, și în toate locațiile administrate de Primăria Sectorului 1, respectiv la sediul din Banu Manta al instituției, la sediile Poliției Locale, ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și la cele ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale. ”Am început achiziționarea a 120 de tomberoane pentru unitățile de învățământ din Sectorul 1, undeva la 25 de tomberoane pentru sediile administrației locale, primărie, DGASPC, Poliție Locală, Taxe și impozite, deci toate clădirile primăriei”, a declarat primarul Daniel Tudorache. “Măștile de protecție pe care este obligatoriu să le folosim cu toții în această perioadă nu trebuie aruncate laolaltă cu celelalte deșeuri, pentru că există un risc ridicat de infectare. Așa că, pentru protejarea sănătății locuitorilor Sectorului 1, am decis să colectăm separat măștile și mănușile de plastic, amplasând tomberoane speciale în parcurile, școlile și liceele din Sectorul 1, precum și la intrarea în sediile noastre administrative”, a mai spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. (CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA SECTORULUI 1. ANGAJAȚII DGASPC SUNT TESTAȚI PENTRU COVID-19. PRIMARUL DANIEL TUDORACHE: „URMEAZĂ 1.700 DE LOCUITORI AI SECTORULUI 1” (FOTO / VIDEO)
Primăria Sectorului 1 continuă lupta împotriva răspândirii infecției cu COVID-19

Primarul Daniel Tudorache: ”Primăria Sectorului 1 va achiziționa termoscanere…”

Lupta împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus este permanentă, iar primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a mai transmis că vor fi achiziționate și termoscanere, tuneluri pentru pulverizarea de dezinfectant, preșuri și manșoane dezinfectante pentru uși, iar unitățile de învățământ vor beneficia de ele.

”De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor în perioada 2-12 iunie, la cererea directorilor unităților de învățământ, Primăria Sectorului 1 va achiziționa termoscanere, tuneluri pentru pulverizarea de dezinfectant, presuri și manșoane dezinfectante pentru uși. De asemenea, unitățile de învățământ au primit, deja măștile și mănușile pe care le-au solicitat”, a mai declarat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.
Primarul Daniel Tudorache a mai trasmis, totodată, că și în parcurile aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 au fost amplasate coșuri de gunoi – la fiecare întrare în parc – pentru colectarea măștilor și a mănușilor utilizate.  ”Şi în parcuri avem coșuri speciale, pe care deja au scris băieții de la ADP că sunt pentru măști și mănuși, la fiecare intrare din parc”, spune edilul Sectorului 1 al Capitalei. (VEZI ȘI AICI: COVID-19. DAN TUDORACHE, PRIMARUL SECTORULUI 1: „CORECTĂM LA NIVEL LOCAL O NEGLIJENȚĂ DIN ORDONANȚELE MILITARE”)
Citește și...