Primarul Sectorului 1 dă de pământ cu Nicușor Dan & Co.: ”Este sau dezinformare crasă sau neştiinţă sau prostie!”

Publicat: 27/05/2020 | 21:46
Primarul Sectorului 1 dă de pământ cu Nicușor Dan & Co.: ”Este sau dezinformare crasă sau neştiinţă sau prostie!”

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, susține că decizia prin care Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1 va fi contestată, pentru că Nicușor Dan, candidat Primăria Capitalei, și europarlamentarul USR Clotilde Armand, au dezinformat când au susţinut că zone din Pădurea Băneasa şi din Parcul Herăstrău vor deveni construibile.

Mai mult, Tudorache declară că nu va fi tăiat niciun copac din Pădurea Băneasa, iar Parcul Herăstrău este zonă protejată, aflată în administrarea Primăriei Capitalei.

„Dacă a nu lăsa să se taie niciun copac din Pădurea Băneasa înseamnă a desfigura, atunci înseamnă că nu cunoaştem limba română. Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a declarat Tudorache, potrivit News.ro.

Despre asociațiile civice care au contestat PUZ-ul

În ceea ce le privește asociaţiile civice care au contestat Planul de Urbanism pentru Sectorul 1 afirmă, într-un document adresat în aprilie Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti că suprafeţele din Pădurea Băneasa indicate în proiect nu fac parte din intravilanul sectorului, Dan Tudorache a declarat că planşele s-au modificat. „Eu nu mai vreau să se construiască în Pădurea Băneasa!”, a susţinut primarul.

În ceea ce priveşte Parcul Herăstrău, primarul Sectorului 1 a precizat că acesta este zonă protejată aflată în administrarea Primăriei Capitalei.

”Se va demonstra că tot ceea ce au spus este sau dezinformare crasă sau neştiinţă sau prostie. Au dezinformat cetăţenii Sectorului 1”, a afirmat Daniel Tudorache, referindu-se la Nicuşor Dan şi la Clotilde Armand, contestatari ai proiectului.

Tudorache a precizat că firma care a realizat Planul de Urbanism Coordonator al Sectorului 1, Vego Concept Engineering, şi-a oferit gratuit serviciile şi că o astfel de ofertă nu putea fi refuzată.

El a susţinut că Vego Concept Engineering a realizat astfel de proiecte şi pentru alte sectoare ale Capitalei. Întrebat dacă firma are alte contracte cu Primăria pe care o conduce, edilul a negat.

Mesajul lui Nicușor Dan

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a scris marţi pe Facebook: „Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ong-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”.

Potrivit acestuia, ”fără avizul de mediu, Gabriela Firea şi Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat Sectorul 1” . ”Este procesul cu nr. 169 câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul pe litigii de mediu, construcţii şi protejarea patrimoniului”, a mai scris Nicuşor Dan.