Acasă » Știri » Știri interne » Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea de Paşte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea de Paşte

De: Cancan 05/04/2017 | 10:43
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Cum va fi vremea de Paşte
Vremea va fi capricioasă.

Vremea caldă, cu valori termice normale pentru această perioadă, va fi umbrită de ploi la nivelul întregii ţări. În următoarele două săptămâni, meteorologii prognozează precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele montane. Până pe 16 aprilie, conform prognozei ANM, vremea va fi capricioasă, iar maximele vor scădea, în unele zone şi cu 15 grade faţă de zilele anterioare.

În Banat, valorile termice vor fi în scădere semnificativă faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie, astfel că, în special în perioada 6-7 aprilie, acestea vor ajunge să caracterizeze o vreme răcoroasă. Media temperaturilor maxime va fi de 12 — 17 grade, iar cea a minimelor de 4 — 7 grade. Începând din data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, astfel că valorile diurne, în cea mai mare parte a timpului, vor urca până la o medie de 20 — 22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 6 — 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă, dar în special în perioadele 4-7 aprilie şi 12-14 aprilie, când aversele vor cuprinde areale extinse şi vor fi, în general, moderate cantitativ. În schimb, sfârşitul primei, dar şi al celei de-a doua săptămâni vor fi intervalele cu cele mai reduse condiţii de ploaie.

Pentru zona Crişanei, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor scădea semnificativ faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse într-un ecart mediu de 10 la 16 grade şi minime de 2 — 7 grade, cu cele mai scăzute valori în perioada 6-7 aprilie când vor caracteriza o vreme răcoroasă. Ulterior, începând cu ziua de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou şi sunt de aşteptat valori diurne de 19 — 21 de grade şi nocturne de 5 — 8 grade, media pe regiune. Probabilitatea de apariţie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă, dar cu precădere în perioadele 5-7 aprilie şi 12-14 aprilie. În schimb, condiţiile cele mai reduse de ploaie vor fi în zilele de sfârşit de săptămână (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile de temperatură, mai ales cele diurne, vor scădea semnificativ faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse într-un ecart mediu de 10 la 16 grade şi minime de la 0 la 7 grade, cu cele mai scăzute valori în perioada 6-7 aprilie, când vor caracteriza o vreme mai rece decât ar fi normal. Din data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, fiind de aşteptat valori diurne între 14 şi 20 de grade, respectiv nocturne, de la două la 7 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de apariţie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicată în perioada 5-7 aprilie şi 12-14 aprilie. În schimb, condiţiile cele mai reduse de ploaie vor fi în zilele de sfârşit de săptămână, precum 8 — 9 şi 15 — 16 aprilie.

În Maramureş, conform prognozei ANM, comparativ cu valorile înregistrate la debutul acestei luni, intervalul 5 — 8 aprilie va fi caracterizat de temperaturi în scădere accentuată, respectiv maxime ce se vor încadra într-un ecart mediu de 10 la 15 grade şi minime de 0 la 6 grade. Începând cu ziua de 9 aprilie este estimată o încălzire a vremii care va determina valori diurne de 16 — 20 de grade şi nocturne de la 4 la 7 grade. Probabilitatea pentru ploi, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă, în mod deosebit în zilele de 5 — 6 aprilie, respectiv 12 — 14 aprilie. În schimb, sfârşitul primei, dar şi al celei de-a doua săptămâni vor fi intervalele cu cele mai reduse condiţii de ploaie.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. În zilele de 6 şi 7 aprilie, vremea va fi răcoroasă mai ales în jumătatea de nord a regiunii, cu temperaturi ziua de 9 — 14 grade şi noaptea de până la 4 grade, în medie regională. Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând un ecart mediu al maximelor de 16 — 20 de grade şi al minimelor de 5 — 9 grade. Ploi mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în jurul datei de 6 aprilie. Pentru celelalte zile ale intervalului de referinţa se menţine o probabilitate relativ ridicată pentru ploi locale. Excepţie vor face zilele de sfârşit de săptămână (8 — 9 aprilie, respectiv 15 — 16 aprilie) când şansele de ploaie vor fi cele mai reduse.

În Dobrogea vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în general valorile se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice primei decade de aprilie, cu un ecart mediu de 11 — 16 grade, ziua, şi 4 — 7 grade, noaptea. Apoi, din data de 9 aprilie, sunt estimate temperaturi în creştere uşoară şi treptată, maximele urmând a ajunge până la valori medii de 14 — 18 grade, iar minimele la 6 — 9 grade. În intervalul 4 — 7 aprilie, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse locale, moderate cantitativ, iar apariţia ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13 — 14 aprilie. În schimb, condiţiile cele mai reduse de ploaie vor fi la sfârşitul primei săptămâni, dar foarte probabil şi al celei de-a doua, din intervalul de referinţă.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel că maximele vor fi cuprinse într-un ecart mediu de 13 — 18 grade, iar minimele între 2 şi 7 grade. Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând valori diurne de la 17 la 21 de grade şi pe timpul nopţilor de la 5 la 9 grade, ca medie regională. Averse mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în intervalul 4 — 6 aprilie, cu o probabilitate mai mare în orele după-amiezelor, iar apariţia ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13 — 14 aprilie. În schimb, prognoza relevă şanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfârşit de săptămână.

În regiunea Olteniei, temperaturile vor scădea, în prima săptămână, faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie şi vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 13 şi 18 grade, în timp ce minimele vor oscila între două şi 7 grade Celsius. Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, până la valori diurne de 17 — 21 de grade şi nocturne de 5 — 9 grade. Averse moderate cantitativ se vor semnala în zilele de 4 şi 5 aprilie, cu o probabilitate mai mare în orele după-amiezelor. Apariţia ploilor va mai fi posibilă şi în zilele de 13 şi 14 aprilie. În schimb, estimările arată şanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfârşit de săptămâna, respectiv 8 — 9 aprilie şi 15 — 16 aprilie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, scăderea de temperatură faţă de valorile înregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnificativă, astfel că vremea va deveni chiar rece pentru această perioadă din an, în special în perioada 6 — 7 aprilie. În acest sens, se vor înregistra valori maxime de la două grade Celsius la 8 grade Celsius, în medie. Minimele nocturne vor deveni negative în toată zona montană, la mijlocul săptămânii. Ulterior, din 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar valorile termice, de 4 — 10 grade ziua şi 0 — 5 grade noaptea, se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă, în mod deosebit în 4 şi 5 aprilie când vor predomina ploile, dar şi pe 6 şi 7 aprilie, când vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. În schimb, sfârşitul primei săptămâni, dar şi al celei de-a doua, vor fi intervale cu cele mai reduse condiţii de ploaie. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
O agenție din Brazilia lansează SONDAJE politice… ciudate. Cine se află în spatele AtlasIntel. Detalii interesante!
O agenție din Brazilia lansează SONDAJE politice… ciudate. Cine se află în spatele AtlasIntel. Detalii...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită a milionarului, care e cu 24 de ani mai tânără
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Vedeta PRO TV e în al nouălea cer! A anunțat că e gravidă: „Cel mai frumos dar”
Vedeta PRO TV e în al nouălea cer! A anunțat că e gravidă: „Cel mai...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”. Cu ce bunătăți a așteptat-o Cristina Spătar
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”....
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce relație au avut cei doi
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una alteia: „A încercat să ne imite și să ne ironizeze mai mult decât a ne imita.”
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului când a vrut să-și șteargă urmele
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Sony lansează o nouă gamă de boxe și căști
Sony lansează o nouă gamă de boxe și căști
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar fi printre eliminați
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar...
Acestea sunt obiectele care îți aduc noroc. Lidia Fecioru spune că trebuie să le ai mereu în casă: “Îți asigură un loc în societate”
Acestea sunt obiectele care îți aduc noroc. Lidia Fecioru spune că trebuie să le ai...
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri și mașini, nu se mai construiește
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri...
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui proprietar
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui...
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Iarna se întoarce în România! ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Iarna se întoarce în România! ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt la modă”
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe internet: „Am divorțat!”
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe...
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția gigant s-a ridicat la 320 de milioane de euro
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția...
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare