DAMIAN DRĂGHICI, cum nu l-ai cunoscut! Și-a colindat cu naiul părinții, care nu mai sunt
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Știri interne » Programul actualizat al funeraliilor Regelui Mihai I al României. Au fost anunţate schimbări importante

Programul actualizat al funeraliilor Regelui Mihai I al României. Au fost anunţate schimbări importante

De: Cancan 11/12/2017 | 15:02
Programul actualizat al funeraliilor Regelui Mihai I al României. Au fost anunţate schimbări importante

Casa Regală a României a anunţat modificări majore în programul funeraliilor Regelui Mihai I. Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ultimul suveran al României va fi condus pe ultimul drum. Sicriul în care este trupul Majestăţii Sale defuncte va face un lung drum până va fi depus în locul în care îşi va dormi somnul de veci alături de soţia lui, Regina Ana. Astfel, după ceremonia religioasă şi militară din Piaţa Palatului Regal, coşciugul cu corpul al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

Citeşte şi: ASTA a fost prima poruncă a Regelui Mihai! E surprinzătoare, iar jurnaliştii de la New York Times au făcut totul public

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Ulterior, coşciugul în care se află corpul Majestăţii Sale defuncte va fi transportat de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Redăm în rândurile de mai jos noul program al funerariilor Regelui Mihai I al României, potrivit Casei Regale:

În ziua de miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Şefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe şi ai Casei Majestăţii Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 14.00, corpul neînsufleţit al Regelui va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia. Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş este următorul:

– Ora 14-15: Instituţia Preşedintelui României, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României şi ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului Republicii Moldova.
– Ora 15-16: Reprezentanţii Instituţiilor Statului, centrale şi locale.
– Ora 16-17: Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.
– Ora 17-18: Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.

Accesul la Castelul Peleş se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituţiile mai sus amintite la adresa email [email protected].

Publicul nu va avea acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleş şi, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

   – Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 şi ora 24.00;
   – Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00;
   – Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00.

Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugaţi să respecte următoarele reguli:

    – Să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare, cu culori închise.
    – Să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel.
    – Să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
    – Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea şi filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
    – Să aibă la ei un document de identitate.
    – Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului. Personalul Casei Majestăţii Sale va fi la faţa locului, pentru a îndruma publicul participant.
    – Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poştă, pe adresa Palatului Elisabeta.
    – În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.

În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10.30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.

La ora 11.15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11.25 la ora 12.15, Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12.30 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală.

La ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş, la o oră ce va fi anunţată curând. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la o oră ce va fi anunţată curând, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş. Ceremonia va fi privată, în prezenţa Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine prezenţi la eveniment. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeş. Presa va avea acces în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Prezenţa presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunţă mare doliu pentru 40 zile şi doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu şi doliul se referă la prezenţa publică a membrilor Familiei Regale.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise, începând de astăzi, la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Majestetea Sa a rămas văduv anul trecut. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

Citeşte şi: Simplă coincidenţă sau destin? Detaliul semnificativ care îi leagă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana chiar şi dincolo de moarte

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional. Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârşitul anului 1948 la vilă Spartă, locuinţa Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regină Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956.

REGELE MIHAI A MURIT. Pe 25 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Majestatea Sa a venit pe lume pe 21 octombrie 1921, la Palatul Peleş. La vârsta de şase ani, a devenit rege al României. Fiu şi nepot de regi, pe linie paternă şi cu origini greceşti din partea mamei, a avut o copilărie grea, din cauza scandalurilor din familie, dar şi de contextul în care se afla România.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie.  A urcat pe tronul ţării, pentru prima oară în 1927, conform Pro TV. Moartea bunicului său, regele Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său Carol al II-lea l-a împins la conducerea statului. Cea de-a doua domnie, care a schimbat decisiv istoria ţării şi a Europei, a început însă în 1940.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu se sfiește să pozeze provocator, la 46 de ani
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine! Artista nu...
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Un preparat scump în meniurile de azi din întreaga lume, hrana de bază a țăranilor români de acum un veac
Un preparat scump în meniurile de azi din întreaga lume, hrana de bază a țăranilor...
Claudia Puican și Armin Nicoară vor deveni părinți pentru prima oară! Cei doi sunt în culmea fericirii: „Un nou capitol al iubirii noastre începe”
Claudia Puican și Armin Nicoară vor deveni părinți pentru prima oară! Cei doi sunt în...
Primele semne că începi să îți pierzi memoria. Vlad Ciurea: ”Abia atunci trebuie să te îngrijorezi”
Primele semne că începi să îți pierzi memoria. Vlad Ciurea: ”Abia atunci trebuie să te...
Donald Trump a lansat „un parfum căruia dușmanii nu-i pot rezista”, ilustrându-i reclama cu fotografia lui Jill Biden
Donald Trump a lansat „un parfum căruia dușmanii nu-i pot rezista”, ilustrându-i reclama cu fotografia...
Puternica familie de italieni din spatele lui Luigi Mangione, tânărul suspectat de uciderea unui director de asigurări din New York
Puternica familie de italieni din spatele lui Luigi Mangione, tânărul suspectat de uciderea unui director...
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Claudia Puican este însărcinată! Primele imagini cu burtica de gravidă: „Un nou capitol al iubirii noastre”
Claudia Puican este însărcinată! Primele imagini cu burtica de gravidă: „Un nou capitol al iubirii...
Drama neștiută a lui Mircea Diaconu! Și-a măritat fata cu un fotbalist, el i-a făcut un copil și apoi a părăsit-o!
Drama neștiută a lui Mircea Diaconu! Și-a măritat fata cu un fotbalist, el i-a făcut...
Adriana Bahmuțeanu, mesaj pentru Honorius Prigoană. Băieții lui Silviu Prigoană vor să ia rolul de tată pentru copiii ei. “Eu nu am făcut copil cu Honorius, ca să mă judec pe custodie.”
Adriana Bahmuțeanu, mesaj pentru Honorius Prigoană. Băieții lui Silviu Prigoană vor să ia rolul de...
Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că are un sindrom care îl bântuie
Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că...
Vreme la extreme în Capitală. Când ajung temperaturile la 14 grade Celsius
Vreme la extreme în Capitală. Când ajung temperaturile la 14 grade Celsius
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă butelia!
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă...
Alertă de securitate pentru mașinile Škoda!
Alertă de securitate pentru mașinile Škoda!
Un MATEMATICIAN a reușit să rezolve o PROBLEMĂ veche de 60 de ani!
Un MATEMATICIAN a reușit să rezolve o PROBLEMĂ veche de 60 de ani!
„M-am întristat, fără cuvinte. Cu două zile în urmă...
„M-am întristat, fără cuvinte. Cu două zile în urmă...". Mărturisirea TULBURĂTOARE făcută de Ștefan Bănică,...
Animalul care poate să facă prăpăd pe lângă casele oamenilor. Trăiește în România și în haită n-are teamă de nimic
Animalul care poate să facă prăpăd pe lângă casele oamenilor. Trăiește în România și în...
Zodiac chinezesc pentru luni, 16 decembrie 2024. Bivolul se confruntă cu neînțelegeri în familie
Zodiac chinezesc pentru luni, 16 decembrie 2024. Bivolul se confruntă cu neînțelegeri în familie
Călin Georgescu aruncă bomba. România nu e pregătită pentru ce va urma: În seara asta, voi...
Călin Georgescu aruncă bomba. România nu e pregătită pentru ce va urma: În seara asta,...
Ce religie avea Mircea Diaconu si care era relatia lui cu Dumnezeu: Treaba noastră nu este să trăim cu frica lui Dumnezeu
Ce religie avea Mircea Diaconu si care era relatia lui cu Dumnezeu: Treaba noastră nu...
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
Opoziţia Georgiei face apel la UE împotriva candidatului pro-rus la preşedinţie
Opoziţia Georgiei face apel la UE împotriva candidatului pro-rus la preşedinţie
Revine Călin Georgescu?! Greșeala flagrantă a serviciilor secrete. Îi oferă victoria pe tavă
Revine Călin Georgescu?! Greșeala flagrantă a serviciilor secrete. Îi oferă victoria pe tavă
Vremea ia o întorsătură neobișnuită. I-a surprins și pe meteorologi
Vremea ia o întorsătură neobișnuită. I-a surprins și pe meteorologi
Orașele din România în care va ninge de Sărbători. Prognoza oficială Accuweather
Orașele din România în care va ninge de Sărbători. Prognoza oficială Accuweather
Ce a putut face Ion Ţiriac cu sute de milioane de euro! Fiul său a făcut pasul în faţă şi a spus totul
Ce a putut face Ion Ţiriac cu sute de milioane de euro! Fiul său a...
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea...
Cine moștenește averea lui Mircea Diaconu
Cine moștenește averea lui Mircea Diaconu
De unde provin, de fapt, dulciurile Roshen, unele dintre cele mai căutate în magazine. Au acaparat întreaga țară, sunt delicioase și nu costă deloc mult. Românii cumpără napolitane, ciocolate, biscuiți, jeleuri sau bomboane
De unde provin, de fapt, dulciurile Roshen, unele dintre cele mai căutate în magazine. Au...
Sfatul zilei de luni, 16 decembrie. Tensiuni în viața Scorpionului
Sfatul zilei de luni, 16 decembrie. Tensiuni în viața Scorpionului
Unde își va petrece sărbătorile de iarnă Irinel Columbeanu. Situația în care a ajuns fostul milionar, șocantă
Unde își va petrece sărbătorile de iarnă Irinel Columbeanu. Situația în care a ajuns fostul...
×