Protest în Capitală! Circulaţia a fost blocată

Publicat: 05/11/2017 | 19:31

Mai multe proteste faţă de proiectele de modificare a Legilor Justiţiei au loc duminică seară în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din afară. Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost blocată, sunt deja mii de oameni şi numărul lor este în creştere.

Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament, ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la magistraţi la preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia„, se motivează pe paginile de Facebook marşul intitulat „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”.

Alte proteste sunt anunţate în Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaşi, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani, Târgu Ocna, Suceava, dar şi în Zurick, Paris, Berlin, Roma, Londra, Toronto.


 

 

Citește și...