Pui de căprioară, sechestrat de mai mulți preoți, în Maramureș. Detalii înfiorătoare despre starea animalului

Publicat: 03/07/2020 | 12:45
Pui de căprioară, sechestrat de mai mulți preoți, în Maramureș. Detalii înfiorătoare despre starea animalului

Joi, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina, județul Maramureș au fost sesizați cu privire la faptul că la o mănăstire este ținut în captivitate un pui de căprioară.

Polițiștii Secției 4 s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și au cerut sprijin polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În fapt s-a constatat că un pui de căprioară era ținut într-un țarc situat în apropierea unei clădiri din complexul monahal.

Citește și: Accident horror pe autostrada A3. Salvatorii nu au mai avut ce face. A murit pe loc

Puiul de căprioară a fost predat unei asociații de protecție a animalelor și transportat de la fața locului de către membrii acesteia. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură.

Găsit de o turistă

În urma unei postări făcute de o tânără turistă pe grupul public SOS Animal Rescue RO, Facebook, Poliția Maramureș s-a autosesizat. În text se preciza faptul că puiul de căprioară era ținut captiv, într-un țarc, în condiții improprii, cu încuviințarea starețului Mănăstirii. Vă redăm mai jos postarea tinerei.

Bună ziua! Va rog să distribuiți. Poate ajunge unde trebuie. La jumătatea drumului dintre Borșa și Sighetu Marmației am facut o oprire la Mănăstirea Izvorul Tamaduirii. E un indicator care arată drumul spre mănăstire.

Nu rata:

Cand am plecat de acolo am observat sufletul ăsta ținut captiv într-un țarc înghesuit. Am întrebat un călugăr de ce îl țin în captivitate și mi-a răspuns că așa crede de cuviință starețul. Țin să menționez că puiul avea diaree și roiau muștele în jurul lui.”, potrivit Ziarmm.ro. 

Reacții agresive la adresa starețului

Iubitorii de animale care au văzut postarea au fost foarte revoltați. Aceștia și-au arătat dezacordul vis-a-vis de decizia starețului.

„Sunny Angel: De ce chinuiți un suflet nevinovat păgânilor ? Imelda Jeni: Unde va este mila si credinta ascetilor? Ellia Ely: Va rog cine este acolo si poate lua masuri, sa inlocuiasca puiuțul cu starețul. Sa stea el in țarc,ca o sa dea si mai frumos la peisaj. Recomand hranirea cu salata stricata ptr stareț. Iadul e gata sa-l primeasca. Ruşineeee!