Răsturnare de situație în cazul Caracal! Se vor relua testele ADN făcute până acum

Autor: A.N.
Publicat: 20/08/2019 | 16:34
Răsturnare de situație în cazul Caracal! Se vor relua testele ADN făcute până acum

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Se vor relua testele ADN făcute până acum. 

Medicii legiști de la INML au anunțat că vor relua testele ADN făcute până acum pe oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă, dar și în pădure.

„Dacă le reiau înseamnă că le-au întrerupt și nu înțeleg de ce le-au întrerupt. De asemenea, din acest comunicat nu se înțelege sub nicio formă ce înseamnă reluare. Reluare în sensul în care se iau aceleași oase și se încearcă a se extrage ADN-ul din ele, ulterior să-l experizeze sau se iau alte oase și nu acelea care au fost luate numai pentru a se putea vedea că nu se poate extrage ADN-ul și că nu pot face analize ale ADN-ului”, a spus avocatul Tonel Pop, la Antena 3.

După aproape o lună de la anchetarea crimelor din Caracal, oamenii legii au găsit noi probe în casa lui Gheorghe Dincă, dar și în curtea locuinței sale. În plus, într-un comunicat dat de oficialii de la DIICOT a fost anunțat faptul că mai mulți martori au fost audiați în cazul Caracal.

Comunicarea făcută de DIICOT este pentru perioada dintre 15 și 19 august. Ei susțin că s-au făcut scanări în pereții casei monstrului din Caracal, dar și mai multe escavări. Surse Antena 3 susțin că în această perioadă nu s-au găsit nicio probă nouă.

“Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În perioada 15.08.2019 – 19.08.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, respectiv, activitatea de scanare și excavare a zonelor delimitate.

De asemenea, în această perioadă au fost audiate persoane care aveau cunoștință despre fapte sau împrejurări care ar putea constitui probe în dosarul penal privind pe inculpatul Dincă Gheorghe.

În cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

Subliniem faptul că procurorii DIICOT, încă din data de 28.07.2019, au asigurat asistență familiilor celor două victime, prin intermediul specialiștilor din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, în conformitate cu atribuțiile sale, prevăzute de art.3 din H.G. 460/2011 privind organizarea și funcționarea acestei instituții.

Precizăm că, pe toată durata derulării procedurilor, procurorii DIICOT au asigurat drepturile procesuale ale tuturor părților din dosar” este comunicatul transmis de DIICOT.

 

Citește și...