Recuzita impresionanta pentru Cirque du Soleil! Uite cum e pregatit show-ul!

Publicat: 30/08/2013 | 22:22
Recuzita impresionanta pentru Cirque du Soleil! Uite cum e pregatit show-ul!

Premiera in Romania a spectacolului Cirque du Solei, “Alegria”, este programata peste fix o saptamana, dar pregatirile pentru show-ul au intrat deja pe ultima suta de metri.

Zilele acestea, au ajuns deja la Bucuresti primele sase camioane ale Cirque du Soleil, din cele 28 de tiruri care asigura in total transportul show-ului. Cei 55 de artisti vin in tara cu peste 400 de costume.

Cirque du Soleil

Din momentul in care Alegria si-a inceput turneul european, in august 2011, camioanele Cirque du Soleil ce transporta aceasta productie au „batut” peste 1.100.000 kilometri, in Europa si Rusia.

Cirque du Soleil

Pe scurt, peste 200 de orase, peste 40 de tari, peste 20.000 de camere de hotel. Pana la show-ul final din cadrul acestui turneu, pe 18 decembrie, „Alegria” va fi prezentat de peste 6.600 de ori in fata a peste 14 milioane de spectatori.

Cirque du Soleil

Costumele fastuoase ale celor 55 de artisti si muzicieni din distributie sunt realizate din tesaturi bogat colorate, lucrate cu multa migala, detaliile din dantela, pene si paiete fiind aplicate manual.

Cirque du Soleil

Personajele dispun de o garderoba de peste 400 de costume, inclusiv pantofi facuti la comanda, peruci, palarii si accesorii. Costumele sunt fabricate in Montreal, la sediul central international al Cirque du Soleil, in atelierele de creatie unde lucreaza peste 300 de artizani. De altfel, ei vin si cu masinile lor de spalat.

Cirque du Soleil

La inceputul lui septembrie debuteaza productia show-ului in Pavilionului Central la Romexpo. Productia va folosi un staff local de 500 de romani, care vor ajuta echipa tehnica a Circului sa ridice scena si tribunele, sa plaseze publicul in sala, sa faciliteze accesul la porti, precum si sa asigure securitatea si ordinea.

Cirque du Soleil

Spectacolele Alegria vor aduce pe scena Pavilionului Central de la Romexpo o atmosfera de poveste. Este ultima ocazie a romanilor de a vedea unul dintre cele mai iubite spectacole din istoria Cirque du Soleil: dupa 20 de ani in arene, 2013 este ultimul an in care se mai sustin reprezentatii ale productiei Alegria. (A.S.) (Sursafoto Camirand, Al Seib, Daniel Desmarais, Al Seib Costume )

Banner