Regina Elisabeta a II-a, primele declarații după întâlnirea de gradul 0 cu Meghan Markle și Prințului Harry

Publicat: 13/01/2020 | 21:38

Regina Marii Britanii a dat publicității un comunicat în care a explicat care sunt primele concluzii ale întâlnirii de luni după-amiază, în care au fost discutate măsurile care se vor lua pentru retragerea cuplului alcătuit din Harry și Meghan din prim-planul vieții regale.

Citește și: Cum se vor întreține Meghan Markle și Prințul Harry după ce au anunțat că renunță la rangul de membri “seniori” ai familiei regale! Au o avere uriașă, iar anul trecut au primit mulți bani din partea Casei Regale a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a, primele declarații după întâlnirea cu Meghan Markle și Prințului Harry

“Astăzi, familia mea a avut o întâlnire foarte constructivă privind viitorul nepotului meu și al familiei sale”, arată Elizabeth II în textul publicat pe contul oficial de Twitter al Casei Regale.

Familia regală a Marii Britanii avea programată o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de anunțul ducilor de Sussex, la reședința Reginei Elisabeta a II-a din Norfolk, Sandringham. Printre invitați s-au aflat, potrivit presei britanice, Regina Elisabeta a II-a, Prințul moștenitor Charles, Prințul William și Prințul Harry.

“Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, explică textul dat publicității de regină.

“De aceea ne-am înțeles că urmează o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și în Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve și este mult de lucru, dar am cerut să se ia o decizie finala în zilele care urmează”, arată Elizabeth II.

Aceasta este prima întâlnire a familiei regale după anunțul retragerii lui Harry și Meghan din prim-planul vieții monarhice.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Citește și...