Cum se vor întreține Meghan Markle și Prințul Harry după ce au anunțat că renunță la rangul de membri “seniori” ai familiei regale! Au o avere uriașă, iar anul trecut au primit mulți bani din partea Casei Regale a Marii Britanii

Publicat: 10/01/2020 | 13:59

La scurt timp după ce au anunțat că renunță la rangul de membri “seniori” ai familiei regale, oamenii simpli, dar și celebritățile și nu numai s-au întrebat cum se vor întreține în viitor Meghan Markle și Prințul Harry. Ducii de Sussex au o avere uriașă, iar anul trecut au primit mulți bani din partea Casei Regale a Marii Britanii.

Citește și: “S-a terminat!” Prințul Harry și Meghan Markle au rupt tăcerea și au făcut anunțul! Prima reacție a Familiei Regale a Marii Britanii: “Înţelegem dorinţa lor de a urma o cale diferită”

Cum se vor întreține Meghan Markle și Prințul Harry după ce nu vor mai fi membri “seniori” ai familiei regale

În cursul anului trecut, Prințul Charles a plătit 4,9 milioane de lire sterline fiilor săi din veniturile sale, din care se crede că mai puțin de jumătate s-a dus la Prințul Harry. Ieri, Ducii de Sussex au dezvăluit că banii primiți de la fiul Reginei ElisaBetta acoperă 95% din cheltuielile lor. Ulterior, ei au spus: “Restul de 5% din finanțarea pentru Oficiul Ducelui și Ducesei de Suss. Acesta acoperă costurile asociate angajării membrilor biroului lor, se primește prin Grantul Suveran. Ori de câte ori este posibil și dacă nu sunt sfătuiți altfel din motive de securitate, călătoresc folosind transportatori comerciali, trenuri locale și vehicule eficiente cu combustibil”, relatează playtech.ro.

Meghan Markle și Prințul Harry aspiră la statutul de membrii ai Casei Regale Britanice și nu își doresc să mai cheltuie bani publici. În acest moment, activitatea membrilor Casei Regale Britanice este finanțată prin intermediul Sovereign Grant, un soi de taxă anuală plătită de guvern monarhiei. Cu acești bani sunt susținute vizitele oficiale ale oficialilor Familiei Regale, reședințele, transportul și alte cheltuieli necesare susținerii actrivității Palatului Buckingham.

Mai mult, Ducii de Sussex se vor lansa pe circuitul internațional al celebrităților – vor trebui să încheie oferte comerciale lucrative. Până acum, lor le-a fost “interzis să câștige venituri sub orice formă”, așa cum au subliniat aseară într-o declarație făcută publică pe site-ul lor oficial.

Citește și: Șoc la Buckingham! Primele declarații după anunțul de retragere făcut de Prințul Harry și Meghan Markle

Ce avere au Meghan Markle și Prințul Harry

Ducii de Sussex, care în prezent au o avere cumulată estimată la 45 de milioane de dolari – conform money.com, au dat asigurări că nu au folosit niciodată fonduri publice pentru deplasări private. Totodată, ei susțin că nu au beneficiat niciodată de scutiri de taxe.

Conform publicației financiare Money, Meghan Markle a acumulat circa 5 milioane de dolari, mare parte datorită meseriei de actriță. Înainte de a se căsători cu Prințul Harry, vedeta câștiga 61.000 de lire sterline pe an administrând blogul său “The Tig”. Blogul era concentrat pe mâncare, călătorii, modă și sănătate. A profitat la maxim de ofertele bazate pe celebritatea ei. A fost nevoită să-și suspende blogul, odată cu anunțul relației cu Prințului Harry. Dacă l-ar reactiva în acest moment, ar avea de câștigat de pe urma blogului foarte mulți bani.

Prințul Harry ar avea o avere estimată între 20 și 40 de milioane de dolari, o bucată mică din averea de 88 de miliarde de dolari a Casei Regale Britanice, potrivit Forbes. O parte din averea Ducelui de Sussex provine din moștenirea estimată la 20 de milioane de lire sterline de la mama sa Prințesa Diana.

Păstrându-și titlurile regale, și având în vedere profilurile lor înalte de pe ambele părți ale Atlanticului, Harry și Meghan vor avea posibilitatea de a oferi multe angajamente lucrative. Cei doi pot controla până la o jumătate de milion de dolari (380.000 de lire sterline) pentru un singur discurs.  Cuplul și-a înregistrat marca comercială regală “Sussex” pe mai mult de 100 de articole, de la tricouri, cărți și reviste până la materiale didactice și grupuri de sprijin emoțional. Cuplul a reușit să acumuleze averi considerabile. Sunt estimate la 30 de milioane de lire sterline pentru Harry și 4 milioane de lire sterline pentru Meghan.

Meghan Markle și Prințul Harry, nuntă impresionantă în urmă cu aproape 2 ani

Prinţul Harry, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit în mai 2018, după o relație de doi ani.

Citește și...