Acasă » Știri » Restricții de trafic în București din cauza protestului taximetriștilor! Firea: “Cer Guvernului rezolvarea conflictului”

Restricții de trafic în București din cauza protestului taximetriștilor! Firea: “Cer Guvernului rezolvarea conflictului”

De: Cancan 13/02/2019 | 07:55
Restricții de trafic în București din cauza protestului taximetriștilor! Firea: “Cer Guvernului rezolvarea conflictului”

Taximetriștii din București vor protesta, din nou, miercuri în Piața Victoriei, împotriva aplicațiilor de tip Uber. Vor fi restricții de circulație în zonă, iar Gabriela Firea solicită Guvernului rezolvarea conflictului, pentru a nu se bloca traficul în Capitală.

„Confederația Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea desfășurării unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit PMB, organizatorii protestului au renunțat, deocamdată, la protestul din 14 februarie.„La solicitarea expresă a reprezentanților Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie și să renunțe la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate în urma acțiunii de maine, la sfârșitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul”, se mai arată în comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, solicită Guvernului să găsească o cale de dialog cu taximetriștii, pentru a se evita astfel problema traficului din centrul Capitalei. „Solicit Guvernului României, personal dnei Prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureștiului. Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este și motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureștenii să fie victime colaterale în această dispută, mai ales că problema nu este una locală, ci generală la nivelul întregii țări”, susține Gabriela Firea.

La rândul său, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță că reia protestele de stradă, „împotriva lipsei de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal” și că 2.000 de mașini vor fi parcate miercuri în fața Guvernului, iar taximetriștii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorități, între orele 9:00-15:00.

De asemenea, tot miercuri se vor mai organiza proteste, unde s-au aprobat, la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina.

„Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy ,Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR amenință că, dacă Guvernul nu va soluționa problema, va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, când „vor bloca Bucureștiul autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară”.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România cere Guvernnului să rezolve situația și „să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane”.

Pentru protestul de miercuri din Capitală, s-au stabilit și restricții de trafic

„Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în ziua de 13 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru”, spun reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Astfel, potrivit sursei citate, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

– pentru manifestaţia publică, din Piaţa Victoriei, începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;
– la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;
– începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Potrivit celor de la Brigara Rutierp, rutele alternative vor fi:
– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;
– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...