Rezultatele din ultimul timp i-au nemulţumit profesorul! HALEP, băgată în ”şedinţă cu părinţii”!

Publicat: 12/06/2016 | 00:09

Favorită numărul şase la turneul de la Roland Garros, Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de Samantha Stosur, însă i-a acuzat pe organizatori pentru condiţiile în care s-a jucat ultima parte a meciului cu sportiva din Australia, numărul 24 mondial. După acest eşec, tenismena noastră nu pare să-şi mai revină psihic, dar are ca întotdeauna parte de sprijinul părinţilor, Stere şi Tania Halep.

Deşi venea cu un moral bun după câştigarea turneului de la Madrid, eliminarea de la Roland Garros a dărâmat-o

Simona Halep a declarat, la conferinţa de presă după meciul pierdut, scor 6-7, 3-6, cu Samantha Stosur în optimile de finală de la French Open, că nu i s-a părut normal ca partida să se dispute în condiţii de ploaie. Meciul a fost întrerupt de două ori, din cauza ploii. „Nu pot comenta despre condiţii. Nu am cuvinte. A fost imposibil de jucat, în opinia mea. Iar să joci meciuri de tenis pe timp de ploaie cred că este cam mult. Dar toată lumea a fost în aceeaşi situaţie, iar cine a fost mai puternic a câştigat azi”, a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Samantha Stosur.

Simona Halep îi critică dur pe organizatorii turneului de la Paris, spunând că acestora nu le pasă de jucători, fiind la un pas de o accidentare gravă la spate. „Nu îmi pasă că am pierdut azi, dar am fost aproape să mă accidentez la spate, iar asta e o problemă mare. Nimănui nu-i pasă de jucători. Ce să mai spun? N-am mai spus nimic. Nu m-am simţit în siguranţă pe teren. Mingile erau complet îmbibate cu apă. În acest condiţii, e prea greu să joci tenis„, a mai spus aceasta. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Openul Franţei, după ce, anul trecut, a părăsit competiţia în turul secund, fiind învinsă de Mirjana Lucic Baroni.

Simona Halep a fost foarte afectată de înfrângerea de la Roland Garros.
Simona Halep a fost foarte afectată de înfrângerea de la Roland Garros.

Nu a putut să treacă încă peste umilinţa înfrângerii, fiindu-i afectată inclusiv capacitatea de concentrare de la antrenamente

După acel eveniment nefericit, Simona Halep a apărut constant extrem de abătută, aşa cum v-a povestit CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, AICI. Sportiva încă suferă după acea înfrângere, dovadă fiind filmarea de atunci a CANCAN.ro, de la antrenamentele Simonei. Aceasta a fost încruntată, a părut că greşeşte pe teren, deoarece echipa ei prezentă la antrenament a filmat tot şi antrenorul i-a arătat apoi erorile, pe înregistrări. Deşi este de obicei extrem de concentrată, de data aceasta, Simona pare să nu poată trece peste ultima înfrângere. Cu toate acestea, tenismena are şi motive de bucurie în viaţa de zi cu zi, deoarece familia sa este una foarte unită şi o susţine în orice clipă.

Atât Tania, cât şi Stere, au mers la antrenamentul fiicei lor pentru a-i ridica moralul, după eşecul de la Roland Garros. Deşi a ieşit campioană în turneul de la Madrid, tenismena nu poate depăşi problemele din ultima perioadă.
Atât Tania, cât şi Stere, au mers la antrenamentul fiicei lor pentru a-i ridica moralul, după eşecul de la Roland Garros. Deşi a ieşit campioană în turneul de la Madrid, tenismena nu poate depăşi problemele din ultima perioadă.

Părinţii îi sunt sprijin în orice clipă Simonei Halep

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa, într-o familie de aromâni. Ea a copilărit într-o casă modestă, din Piaţa Chiliei, pe care părinţii ei, Stere şi Stania au cumpărat-o în anul 1990. Vacanţele şi le petrecea uneori la bunicii săi, din partea tatălui, la Stejaru, judeţul Tulcea. Bunica, pe care o cheamă tot Simona, Halep senior respectând tradiţia aromânilor şi punând copiilor numele părinţilor, îşi aminteşte cu mare drag de copilăria nepoţicii Simona: „O chemam la masă să mănânce, dar nu voia. Se mai certa cu verii ei mai mari, că se băga în joaca lor, dar tot nu se lăsa. Am vrut ca măcar băiatul meu să urmeze sportul. Eu am fost fotbalist la Săgeata Stejarul. Eram atacant. Locuiam la ţară şi părinţii mei nu au avut posibilitatea să mă sprijine“ îşi aminteşte tatăl Simonei. Însă, nu băiatul avea să-i îndeplinească visul, ci fata sa. Când era mică, Simona era băieţoasă. Părinţii îşi amintesc că nu voia să se joace niciodată cu păpuşile. Mica zgâtie de fată prefera să bată mingea pe stradă, să joace fotbal. „Nu purta fustiţă. Acum nu-i place echipamentul pentru că are fustă“ spune mama sa, Tania Halep.

Părinţii ei, mama casnică şi tatăl inginer zootehnist, au reuşit cu greu să o susţină pe Simona şi au fost nevoiţi să facă împrumuturi în bănci pentru a-şi ajuta fiica să meargă mai departe. “Am avut familia alături, familie care m-a susţinut 100% şi necondiţionat. Au pus tot, mi-au oferit tot ca să ajung acolo unde-mi doream. Este, într-adevăr, o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? Este un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investeşti tot şi să nu ştii sigur că va ieşi copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorinţă enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv.” povestea într-un interviu Simona, care a punctat că părinţii n-au pus nicio presiune pe ea. “N-au pus niciodată presiune pe mine şi nimic n-a fost cu presiune făcut în ceea ce am făcut noi împreună. Tatăl meu chiar mă certa când aveam emoţii înaintea sau timpul meciului. Eram o fire foarte emotivă şi chiar uneori plângeam că trebuie să intru la meci, mi-era ruşine.” a mai afirmat campioana noastră.

Deşi fratele său a fost primul care a început cu tenisul, pasiunea Simonei pentru acest sport a fost mai puternică, devenind campioana României, cu sprijinul enorm al familiei sale, care se mândreşte cu realizările ei.
Deşi fratele său a fost primul care a început cu tenisul, pasiunea Simonei pentru acest sport a fost mai puternică, devenind campioana României, cu sprijinul enorm al familiei sale, care se mândreşte cu realizările ei.

Stere şi Tania Halep, prezenţi la „şedinţă” pentru a-şi susţine fiica în timpul antrenamentului

După ce CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, v-a prezentat prestaţia tenismenei de la antrenament şi reacţiile antrenorului acesteia, care părea nemulţumit, de data aceasta avem filmările de la cea mai recentă şedinţă de pregătire a Simonei, când a avut loc o adevărată „şedinţă cu părinţii”, mai ceva ca în liceu. Atât Tania, cât şi Stere, sunt alături de fiica lor, par să fie atenţi la ce face Simona, dar în acelaşi timp sunt şi cu zâmbetul pe buze, glumimd cu echipa tenismenei. Cel mai probabil, amândoi sunt îngrijoraţi de problemele din ultima perioadă a campioanei de la Madrid şi îşi doresc să lucreze aşa cum pot ei, pe partea sufletească, în timp ce de fizicul Simonei se ocupă profesioniştii.

(Georgiana Laciu)

Citește și...