Româncele au intrat în linie dreaptă pentru meciul cu Cehia din Fed Cup!

Autor: Cristian P
Publicat: 08/02/2019 | 18:50

Echipa de Fed Cup a României a intrat în linie dreaptă pentru duelul cu Cehia din sferturile de finală a competiției care va avea los în acest week-end  la Ostrava.

Duelul dintr Cehia și România este derby-ul primului tur al primei grupe Mondiale din Fed Cup.

Româncele pleacă c țansa a doua la calificare însă pot profita de absența important din tabăra adversă având în vedere că numărul unu al cehoaicelor, Petra Kvitova nu va fi pe teren. În absența lui Kvitova, cea mai periculoasă adversară a Cehiei va fi  Karolina Pliskova.

În plus, Cehia mai prezintă la start şi cea mai bună pereche din lume, Barbora Krejicikova / Katerina Siniakova.

Duelul de la Ostrava este rejucarea ultimului meci disputat de România în Grupa Mondială Fed Cup. În februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj, Cehia învingea România, 3-2, revenind de la 1-2. Din echipele de atunci, România mai mizează pe Simona Halep şi pe Monica Niculescu, în timp ce în echipa Cehiei se află în continuare Karolina Pliskova, nimeni alta decât cea care aducea echipei sale două puncte la simplu, apoi contribuia şi la victoria decisivă, de la dublu.

Reprezentativa noastră va conta în duelul contra cehoaicelor pe cele mai bune jucătoare, conform clasamentului mondial : Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (27 WTA), Irina Begu / Monica Niculescu – învingătoare la dublu în turneul de la Hua Hin) şi Ana Bogdan (105 WTA). Dacă la dublu, victoria cuplului Begu / Niculescu din Thailanda dă speranţe echipei lui Florin Segărceanu, la simplu lucrurile sunt uşor complicate, chiar dacă Cehia nu are, la prima vedere, o a doua rachetă la nivelul fetelor din echipa României.

 

Citește și...