Rusia, pe muchie de cuțit în criza provocată de noul coronavirus. Peste 6.600 de noi infectări, în doar 24h

Publicat: 11/07/2020 | 19:34
Rusia, pe muchie de cuțit în criza provocată de noul coronavirus. Peste 6.600 de noi infectări, în doar 24h

În ultimele 24 de ore, Rusia a raportat 6.611 noi cazuri de coronavirus. Astfel, numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns la 720.547.

Totodată, Centrul de răspuns la criza de coronavirus al ţării a declarat că 188 de persoane au murit de virus în ultimele 24 de ore, ridicând numărul deceselor la 11.205. Rusia a mai declarat că 497.446 de persoane şi-au revenit după infecţia cu coronavirus.

Proteste cu mii de oameni

Chiar dacă Rusia întregistrează mii de infectări cu noul coronavirus în fiecare zi, mii de persoane au mărşăluit sâmbătă în oraşul Habarovsk din Extremul Orient rus, în sprijinul guvernatorului său regional, în detenţie preventivă după ce a fost acuzat de organizarea uciderii mai multor antreprenori în urmă cu 15 ani.

Citește și: Situație delicată în Rusia! Reprezentanți ai secțiilor de vot refuză să participe la referendum din cauza coronavirusului

Serghei Furgal, membru al Partidului Liberal Democrat, a fost un guvernator popular al regiunii Habarovsk, ajuns la putere în 2018 după înfrângerea unui rival din partidul la putere Rusia Unită care îl sprijină pe preşedintele Vladimir Putin.

Furgal a fost reţinut joi şi dus la Moscova. El se confruntă cu închisoarea pe viaţă dacă va fi găsit vinovat de acuzaţii ce includ tentativă de omor. El neagă acuzaţiile, informează Agerpres.

Pacienții infectați cu noul coronavirus, tratați cu Avifavir

La o lună după omologare, Rusia începe să exporte un medicament numit Avifavir. Preparatul e deja folosit cu succes acolo unde nu se vinde însă liber și este distribuit gratuit spitalelor.

Medicamentul este realizat de Fondul rus de Investiţii direct şi un grup de companii farmaceutice private.

Avifavir este unul din cele trei preparate din lume omologate pentru tratamentul COVID-19 alături de medicamentul american Remdesivir și una alt medicament rus, Areplivir, înregistrat de Ministerul Sănătății la sfârșitul lunii iunie.

Nu rata: Halucinant! O influenceriță din Rusia, însărcinată cu fiul vitreg pe care l-a crescut de când avea șapte ani. Cei doi își afișează fericirea fără rușine în online

Ambele medicamente rusești sunt realizate pe baza preparatului japonez Favipiravir, neomologat, care e sub marca Avigan este folosit în tratamentul unor gripei reale sau reziliente.

Imagine de Michael Siebert de la Pixabay