Sancțiuni blânde de la UEFA după România- Suedia!

Autor: Cristian P
Publicat: 14/12/2019 | 15:08

Ancheta UEFA în urma declarațiilor scandinavilor la duelul de pe 15 noiembrie de pe „Național Arena” dintre România și Suedia s-a finalizat.


„Câinii” urlă după înfrângerea cu Sepsi și pun tunurile pe Iulian Călin: „Nu îl înţeleg pe arbitru. Poate are probleme acasă!”


Oficialii suedezi au alertat forul de la Nyon acuzând manifestări rasiste la duelul de pe „Național Arena” însă ancheta celor de la UEFA a arătat că nu au existat astfel de eveniment.

Potrivit informațiilor oficiale, s-au depus la dosar declaraţiile a trei dintre jucătorii noştri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video şi s-au extras declaraţii din tabăra Suediei care au negat prezenţa rasismului, inclusiv cele ale selecţionerului Janne Anderson de la conferinţa de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări!

În urma anchetei UEFA s-a demonstrat că au existat doar huiduieli. Un atu decisiv la reprezentat faptul că niciodată în istorie România nu a fost suspendată  pentru manifestări rasiste cu direcţie către fotbaliştii de culoare.

În schimb, Federaţia Română de Fotbal a fost amendată cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren şi afişarea de bannere interzise.
După cum bine știți, Comitetul Executiv al FRF a aprobat, pe 26 noiembrie, cu unanimitate de voturi numirea lui Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, în locul lui Contra. Tricolorii păstrează şansa calificării la turneul final de anul viitor, prin intermediul barajului din Liga Naţiunilor, la care vor înfrunta Islanda în deplasare, în martie, într-un prim meci.

 

 

 

Citește și...