„Sărmăluță” se distrează în Liga 1 și face pressing la „Guriță”: „Când o să mă cheme la echipa naţională, o să merg cu plăcere!”

Autor: Cristian P
Publicat: 05/11/2019 | 10:05
„Sărmăluță” se distrează în Liga 1 și face pressing la „Guriță”: „Când o să mă cheme la echipa naţională, o să merg cu plăcere!”

Astra s-a distrat cu Poli Iași la Giurgiu în runda a XV-a a Ligii 1, scor 4-0, la capătul unui meci în care Constantin Budescu a fost MVP.

„Sărmăluță” s-a distrat cu defensiva moldovenilor, umilindu-i efectiv pe apărătorii lui Mihai Teja înscriind două goluri de generic, unul mai frumos ca altul. Primul gol marcat de „Budi” a fost direct din corner (min.27), căpitanul Astrei încheindu-și reprezentația în minutul 81 cu un exterior lobat peste nefericitul Târnovanu.

După joc, Budescu a recunsocut că se gâdnește la națională și a spus că își dorește ca selecționerul Cosmin Contra să-l convoace pentru dubla decisivă cu Suedia și Spania din preliminariile Campionului European, jocuri care vor avea loc luna aceasta.

„Când o să mă cheme la echipa naţională, o să merg cu plăcere. De câte ori am fost acolo, am încercat să dau ce am eu mai bun şi să ajut echipa naţională. Pentru mine, e important şi ce fac la echipa de club, pentru că aici am foarte multe meciuri şi avem obiective de îndeplinit şi sperăm să le îndeplinim la sfârşit. Eu simt că sunt pregătit 100%. Vom vedea ce se va întâmpla, nu depinde numai de mine” , a declarat Constantin Budescu.

Întrebat care gol din cele două reușite în poarta moldovenilor a fost mai frumos, Budescu a spus că cel din corner, astfel de execuții fiind greu de reușit chiar și la antrenamente.

„Probabil de cel din corner pot spune că este mai frumos, pentru că, în ceea ce priveşte al doilea gol, am marcat unul asemănător şi în Arabia şi a fost foarte bine, dar nu mai contează cum am marcat, important e că am obţinut o victorie la scor. Este foarte bine, suntem pe un drum bun. Rămânem acolo sus cu şanse pentru play-off şi asta ne bucură. Important e ca la final să fim în play-off şi acolo o să fie altceva. Sperăm să ne menţinem acolo şi de ce nu să sperăm la podium”, a conchis „Sărmăluță”.

În urma victoriei din runda a XV-a cu Poli Iași, Astra Giurgiu urcat pe locul 4 cu 25 de puncte. În schimb, moldovenii, care înaintea rundei erau pe loc de play-off, au căzut pe locul 8 cu 21 de puncte. Etapa următoare, Astra Giurgiu va evolua pe teren propriu cu FC Voluntari în timp ce elevii lui Teja se vor deplasa la Clinceni pentru duelul cu Academica.