Se deschide circulația pe Transalpina! Care sunt restricțiile pe care turiștii trebuie să le respecte în acest an

Autor: A. D.
Publicat: 22/05/2020 | 21:37
Se deschide circulația pe Transalpina! Care sunt restricțiile pe care turiștii trebuie să le respecte în acest an

Sâmbătă, 23 mai este prima zi în care se dă drumul la circulație pe Transalpina. Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a anunţat că începând ora 8.00 traseele de pe Transalpina se vor deschide. Însă în acest an circulația se va desfăşura cu unele restricţii.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, începând cu data de 23 mai, ora 8.00, se reia circulaţia pe DN 67C, între km 34+800-59+800, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, transmite News.ro. (CITEȘTE ȘI: IDEEA INEDITĂ A VITICULTORILOR ITALIENI AJUNȘI ÎN PRAGUL FALIMENTULUI DIN CAUZA CRIZEI PROVOCATĂ DE CORONAVIRUS! VIN TRANSFORMAT ÎN GEL DEZINFECTANT)

Circulaţia este permisă numai în intervalul orar 8.00-20.00 şi se va desfăşura cu următoarele restricţii: masa maximă autorizată mai mică de 7.5 tone, iar viteza maximă de 30 de kilometri pe oră. (VEZI ȘI: UN NOU FOCAR DE INFECȚIE LA UN ȘANTIER DIN GORJ! 14 MUNCITORI, CONFIRMAȚI CU NOUL CORONAVIRUS. INSPECTORII DSP AU SUSPENDAT ACTIVITATEA)

Se fac pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului

Se fac toate eforturile pentru a deschide circulaţia pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru la data de 1 iulie. Drumarii au început acțiunile de deszăpezire, însă au o muncă destul de dificilă, se confruntă cu un strat de zăpadă de șase metri, în zona Bâlea.

Pe lângă deszăpezire au început și unele lucrările de reabilitare. În prezent, în zonă se lucrează cu trei utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, dar în paralel se fac lucrări şi pe secţiunea dintre Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, unde se repara parapetul, se vopsesc şi se înlocuiesc elementele de siguranţă şi se îndepărtează vegetaţia nedorită.

Până când întreg drumul o să fie deschis, turiștii care doresc să viziteze zona Bâlea Lac pot circula cu maşina până la Bâlea Cascadă, iar de acolo pot folosi telecabina. Autoritățile au atenționat că restul drumului este necirculabil și extrem de periculos

Citește și...