Secretul pe care Oana l-a tinut bine ascuns pana acum! E vorba despre tatal ei natural: “Ma ameninta si…”

Publicat: 20/04/2015 | 17:10
Secretul pe care Oana l-a tinut bine ascuns pana acum! E vorba despre tatal ei natural: “Ma ameninta si…”

In pofida scandalurilor cu mama ei, Oana Zavoranu a vorbit mereu cu admiratie despre tatii ei, cel natural si cel care a infiat-o la varsta de 12 ani. In legatura cu Nelu Banicioiu, bruneta ascunde un secret teribil.

Oana Zavoranu a fost infiata la 12 ani de Nicolae Zavoranu, caruia ii poarta si azi numele. Tatal natural al ei este Ioan Banicioiu. Acesta a fost inchis in ’84 in beciurile Militiei si condamnat la 25 de ani de temnita grea pentru o delapidare uriasa: peste 16 milioane de lei, adica 1,1 milioane de dolari la vremea respectiva!

Oana Zavoranu si tatal ei natural
Oana Zavoranu si tatal ei natural

Oana Zavoranu a marturisit in premiera pentru „Averea” ca tatal sau, Nelu Banicioiu, a fost arestat pe granita in decembrie ’84: „Plecase in strainatate cu mama, Mariana, sa cumpere mancare si altele pentru Sarbatori. A aflat ca in tara a pornit o ancheta impotriva lui, dar s-a intors totusi, fiindca i-au dat asigurari niste generali, la care cotiza, ca nu i se va intampla nimic!”, isi amintea Oana.

„Au intrat peste noi in casa, ne-au luat tot!”

Dupa ce s-a intors in tara, in urma plangerii vecinului procuror, cei de la Securitate s-au prezentat la usa Marioarei. Oana isi aminteste cu groaza de acele momente.

Oana Zavoranu

„Au intrat peste noi in casa, au cautat peste tot! Ne-au luat tot! Ne-am speriat foarte tare! A fost ingrozitor!”, isi amintea Oana despre acel episod.

Cu toate acestea, momentele de groaza erau abia la inceput. Cel care a avut cel mai mult de suferit a fost tatal Oanei, pe care l-au ridicat si l-au dus la audieri.

Tatal vedetei, batut de Militie cu cozi de topor

Potrivit investigatiilor realizate de revista „Ciao!”, Banicioiu a fost turnat la Militie de un vecin procuror, care a scris in denunt ca tatal natural al Oanei are argintarie si mobila lux in casa, in conditiile in care el ar fi doar „un amarat” care tine gestiunea bufetelor din pasajul de la Palatul Telefoanelor, in centrul Bucurestilor.

Oana Zavoranu si tatal ei natural
Oana Zavoranu si tatal ei natural

Ancheta Militiei l-a scos vinovat pe Nelu Banicioiu ca ar fi „tras la cantar” din calupurile de salam, sunca si cascaval, folosite la sandvisurile vandute in unitatile alimentare administrate de el! Colegi de celula de-ai lui Nelu Banicioiu au povestit ca acesta era torturat din ordinul temutului sef al Cercetarilor Penale din Militie, col. Tudor Stanica (n.r. – care, in prezent, executa o condamnare pentru instigare la uciderea disidentului comunist Gheorghe Ursu)! Stanica ii cerea sa indice unde a ingropat banii delapidati.

Oana Zavoranu
Oana Zavoranu

“Puteam fi omorat!”

„Ciao!” a descoperit si o declaratie personala a lui Banicioiu despre cosmarul indurat la IGM (n.r. – Inspectoratul General de Militie).

Oana, in copilarie
Oana, in copilarie

Tatal Oanei relata: „(…) De fiecare data cand eram scos la ancheta, de regula noaptea (…) eram batut. Colonelul Tudor Stanica ma ameninta si imi explica ca >, facandu-ma sa inteleg ca puteam fi omorat daca nu declaram ce voiau ei. Ofiterii ma bateau cu cozi de topor la talpi dupa ce ma puneau in genunchi pe scaun”.

Parintii Oanei s-au cunoscut pe plaja

In timpul procesului lui Nelu Banicioiu, sotia acestuia, Mariana, a divortat de el pentru ca Justitia sa nu-i confiste casa din strada Poet Andrei Muresanu, nr. 20, acolo unde locuia familia Oanei.

Oana, Marioara si Nicolae Zavoranu
Oana, Marioara si Nicolae Zavoranu

Intre timp, mama vedetei l-a reintalnit pe Nicolae Zavoranu, cu care mai fusese casatorita pe cand avea numai 16 ani, iar cei doi au decis sa-si reuneasca destinele. „Mama mea s-a casatorit prima data la 16 ani. Tutu, cum ii spuneam lui Nicu (n.r. – Zavoranu), a plecat insa in armata, iar mama s-a indragostit de un coleg de liceu, Serban Gheorghiade. A nascut doua gemene cu acesta, Carmen si Adriana, pe care le-au crescut bunicii mei maternali, familia Radu. S-a despartit si de Serban si l-a cunoscut pe tata, Nelu Banicioiu, la mare, pe plaja. S-au iubit si asa am aparut eu pe lume!”

CITESTE SI:

Pentru cati bani a vandut Zavo inmormantarea mamei sale! A luat de la Antena o avere! Si s-a ales si cu doua emisiuni TV

Cine atenteaza la averea Oanei Zavoranu? Moartea Marioarei a scos la lumina mostenitori-surpriza care acum isi cer drepturile

I-a schimbat numele pentru a o salva

Asadar, dupa ce s-a recasatorit cu Zavoranu, Oana a fost infiata de acesta. Adoptia a fost, initial, un paravan pentru ca Marioara sa-si protejeze fiica de ororile regimului totalitar.

Oana Zavoranu

Daca pastra numele de Banicioiu, era ca si condamnata! Se trecea la dosar si nu mai avea voie sa se inscrie nici la facultate sau sa aiba o cariera! Oricum, Nicu a tinut la ea ca la fata lui”, a recunoscut Marioara Banicioiu-Zavoranu.

Oana si mama sa nu s-au inteles bine tot timpul
Oana si mama sa nu s-au inteles bine tot timpul

Ulterior, dupa Revolutie, Banicioiu a fost eliberat, fiind considerat detinut politic. Ambii tati, si cel natural si cel adoptiv, au iubit-o enorm pe Oana. Drama ei este insa ca niciunul nu mai traieste azi! Nicolae Zavoranu a murit in 2000, iar Nelu Banicioiu in 2003.

A.A., R.O.

Citește și...