Șefă de promoție și 10 pe linie la Bac 2018! Ioana a luat singura notă maximă din Satu Mare: “Doresc să o felicit…“

Autor: Anca Toma
Publicat: 04/07/2018 | 15:09

Ioana Iris Roatiș se numește eleva care a reușit să obțină singura medie de zece la Bac 2018 din Satu Mare. Absolventă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Ioana a terminat liceul șefă de promoție. Ioana a obținut media zece la Bacalaureat. Iris a luat și premiul special la Olimpiada Națională de Matematică și face și dans sportiv, la Royal Dance Club.

Doresc să o felicit pe eleva Iris Roatiș de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, singura din județ care a luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat. Iris Roatiș are în palmares premii de la opt olimpiade naționale și a fost laureata mai multor competiții naționale și internaționale de dans sportiv. Felicitări și mult succes și pe viitor!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Rezultatele afisate astăzi sunt preliminare. În cursul zilei, între orele 12:00-16:00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

La nivelul județului Satu Mare s-au înscris pentru aceste probe 1.946 de candidați, din care 1.722 din promoția curentă și 224 din serii anterioare. În județul Maramureș doi elevi au reușit performanța de a obține media maximă. Asta în timp ce în Bistrița-Năsăud un număr de cinci elevi se pot lăuda cu media 10 la Bacalaureat.

Și în Cluj trei elevi au obținut note maxime la toate probele. În regiunea de nord-vest, doar Sălajul nu a înregistrat nicio medie de zece la prima sesiune a Bacalaureatului. Media generală 10 la examenul de bacalaureat a fost obţinută de 104 absolvenţi din țară.

La 59 de ani, doamna Elena din Dâmbovița a luat bacul cu 7,53

Doamna Elena din Dâmbovița, pensionara care a dat examenul de bacaluareat la 59 de ani (VEZI DETALII AICI), a reușit să promoveze cu media 7,53. A luat 9,20 la geografie, 6,65 la limba și literatura română și 6,20 la istorie.

Elena Duțu, pensionara care a susținut examenul cot la cot cu elevii de liceu, și-a îndeplinit visul. Afișarea rezultatelor a fost o adevărată surpriză pentru ea. Dacă mulți elevi proaspăt ieșiți de pe băncile școlii au fost respinși și au picat cu note de 2 și 3, pensionara târgovișteancă le-a dat cea mai importantă lecție tuturor.

„Am un rezultat bun, dar se putea și mai bine. Nu prea am avut timp să învăț, dar e un vis împlinit”, a declarat doamna Elena.

Citește și...